< Terug naar de veelgestelde vragen

Hoe kan ik het aanloopsnoer van mijn vlaggenmast kerstboom verlengen?

Het aanloopsnoer van je vlaggenmast kerstboom kun je eenvoudig verlengen op twee verschillende meerdere manieren.

Aanpak 1: gebruik een Fairybell verlengsnoer van 10 meter

Met het optioneel verkrijgbare Fairybell verlengsnoer kun je het aanloopsnoer van je Fairybell vlaggenmast kerstboom maar liefst 10 meter verlengen. Het voordeel van dit type Fairybell verlengsnoer is dat het gemaakt is van zeer dunne PVC draad. Deze dunne draad kun je bijvoorbeeld makkelijk langs de kier van een kozijn naar binnen leiden.

Je koppelt dit verlengsnoer tussen de laagspanning uitgang van de stroomadapter en het korte aanloopsnoer dat aan de octopus kabel van je vlaggenmast kerstverlichting zit.

Een groot voordeel van dit type verlengsnoer is dat het extra veilig is in gebruik omdat het gekoppeld wordt aan de laagspanningszijde van de kerstverlichting adapter. Zo staat er op het verlengsnoer laagspanning. Wel zo veilig met kinderen of huisdieren in de buurt.

Tip: heb je aan de 10 meter extra aanloopsnoer nog te weinig om bij je stopcontact te komen? Je kunt eenvoudig meerdere van deze verlengsnoeren aan elkaar doorkoppelen om zo een nog langer aanloopsnoer te maken.

Aanpak 2: gebruik een universeel verlengsnoer geschikt voor buiten

Met behulp van elk universeel verlengsnoer dat geschikt is voor buiten kun je ook het aanloopsnoer van je vlaggenmast verlichting verlengen. Let er op dat het verlengsnoer dat je wilt gebruiken minimaal een IP44 classificatie heeft.

Wat betekent IP44?

IP44 is een classificatie die aangeeft hoe goed een apparaat beschermd is tegen invloeden van buitenaf, zoals stof en water. De IP-classificatie wordt meestal gebruikt voor apparaten, lampen of verlengsnoeren die buiten gebruikt worden. De IP-classificatie bestaat uit twee cijfers: het eerste cijfer geeft de bescherming tegen vaste voorwerpen (zoals stof) aan. Het tweede cijfer geeft de bescherming tegen vloeistoffen (zoals water) aan.

Het cijfer ‘4’ als eerste nummer betekent dat het apparaat beschermd is tegen vreemde voorwerpen die groter zijn dan 1 mm, zoals insecten en de meeste stof. Het cijfer ‘4’ als tweede nummer betekent dat het apparaat beschermd is tegen spatwater uit alle richtingen.

Dus, een buiten verlengsnoer met een IP44-classificatie is redelijk beschermd tegen stof en kan wat spatwater verdragen, zoals regenbuien. Maar het is niet volledig waterdicht en je moet het niet onderdompelen in water. Dit laatste kan gevaarlijke situaties opleveren.

Hoe gebruik je een universeel verlengsnoer buiten?

Een universeel IP44 verlengsnoer voor buiten plaats je tussen het stopcontact en de adapter van je vlaggenmast kerstboom. Op het verlengsnoer staat in dit geval dus geen laagspanning maar 230 Volt zoals deze uit het stopcontact komt.

Het voordeel van de meeste universele verlengsnoeren voor buiten is dat deze gemaakt zijn van stevig rubber en tegen een stootje kunnen vanwege de solide uitvoering van de verlengkabel. Daarom kun je een universeel verlengsnoer voor buiten beter gebruiken in veeleisende omstandigheden. Denk bijvoorbeeld bij professionele installaties van vlaggenmast kerstbomen op een plein, kerstmarkt of bij een bedrijfspand.

Plaats je kerstverlichting vlaggenmast veilig

Welke methode je ook gebruikt om het verlengsnoer van je vlaggenmast kerstverlichting te verlengen, houd altijd rekening met de algemene veiligheid bij het aansluitend van stroom buiten.

Let er bijvoorbeeld op dat de snoeren van je verlichting, aansluitingen, adapter of verlengkabels niet kunnen worden ondergedompeld in een plas water na een hevige regenbui of sneeuwval.

Let er ook op dat niemand kan struikelen over de verlengkabels of lichtsnoeren van je vlaggenmast verlichting. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties en defecten aan je lichtjesboom.

Meer informatie over het veilig gebruiken van je led kerstboom lees je ook op de volgende pagina over vlaggenmast kerstbomen en sterke wind.

< Terug naar de veelgestelde vragen of Ga naar de vlaggenmast kerstbomen >