beste kerstverlichting

Je bestelling is afgerond.
Wat gaat er nu gebeuren?

1. Je ontvangt een bevestigingsmail

Er is een bevestigingsmail verstuurd naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven tijdens het plaatsen van je bestelling. In deze e-mail vind je een overzicht van je bestelling en de door jou gekozen betaalwijze.

Let op: de bevestigingsmail van je bestelling kan onverhoopt in je ongewenste e-mail map (spam of reclame) terecht komen. Kijk daarom altijd even in deze map indien er binnen enkele minuten geen bevestiging van je bestelling te vinden is in je inbox.

Heb je een @telenet.be e-mailadres? Het is ons bekend dat onze Belgische klanten met een Telenet e-mailadres onze geautomatiseerde bevestigingsmail soms niet ontvangen. Je bestelling is wel goed ontvangen door ons en zal gewoon worden verwerkt.

2. Controleer de bevestigingsmail

Controleer voor de zekerheid in de automatische bevestigingsmail die je van ons ontvangt of je adresgegevens kloppen.

Mocht je per ongeluk een typefout hebben gemaakt, laat ons dat dan zo snel mogelijk per e-mail weten door te reageren op de bevestigingsmail.

We verwerken e-mails die je aan ons stuurt tijdens werkdagen van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur.

3. Volg je pakket

We doen ons best om je bestelling tijdens werkdagen van maandag t/m vrijdag binnen 24 uur aan te leveren bij de vervoerder.

Zodra je pakket is ingepakt en de track & trace code om je pakket te volgen is aangemaakt in ons magazijn, ontvang je deze van ons in een aparte e-mail. Via de link in deze e-mail kun je je pakket op de website van de vervoerder volgen.

Nadat je de track & trace code per e-mail hebt ontvangen en je pakket onderweg is, kunnen wij helaas geen aanpassingen meer doen aan de adressering of op een andere manier invloed uitoefenen op de verzending van je pakket.

4. Belangrijk: drukte bij de post i.v.m. het Corona virus

Net als jou hebben we onze bestelling het liefst zo snel als mogelijk (of op de bij afrekenen geselecteerde datum) in huis.

Vertragingen bij pakketdiensten PostNL & Bpost

Door de maatschappelijke situatie rondom het Corona virus, is het aantal online bestellingen enorm toegenomen waardoor de pakketdiensten (o.a. PostNL en Bpost) door capaciteitsproblemen niet meer kunnen garanderen dat pakketten worden geleverd op de gewenste datums.

Is deze vertraging misschien op jouw pakket van toepassing?

Onze ervaring leert dat deze vertragingen bij de bezorgdiensten vooral spelen bij bestellingen van onze klanten die worden geplaatst op:

  • Vrijdagavonden, zaterdagen & zondagen in november en december: waarbij de op maandag verzonden bestellingen soms pas op woensdag aankomen.
  • Rondom online kortingsdagen: zoals Black Friday en Cyber Monday. Waarbij er soms meerdere dagen (!) vertraging kan ontstaan.
  • Periode rond de feestdagen: en dan specifiek de laatste week van november en de eerste twee weken van december.

Wat doen wij hieraan?

We vinden deze vertragingen bij de pakketdiensten zeer vervelend, omdat we hiermee het door ons nagestreefde serviceniveau naar jou niet 100% kunnen garanderen.

Wij zullen er in elk geval voor zorgen dat het team in ons magazijn je pakket tijdens werkdagen van maandag t/m vrijdag dezelfde dag nog aanbiedt bij onze bezorgdienst PostNL, indien je bestelling voor 16:00 uur geplaatst is. Beloofd.

Vanaf het moment dat je pakket door ons is aangeboden aan PostNL, kunnen we helaas geen invloed meer uitoefenen op de snelheid waarmee je pakket geleverd wordt.

Volg daarom goed de status van je pakket met behulp van de track & trace code die je van ons automatisch per e-mail ontvangt op het moment dat je bestelling in ons magazijn is ingepakt.

Samenvatting van je bestelling