‘Oh Fairybell, oh Fairybell, wat zijn je lichtjes wonderschoon.’ Zing deze woorden gerust op de melodie van het klassieke kerstliedje ‘Oh Denneboom’. Want er zitten dan misschien wel geen échte takken aan een Fairybell kerstboom, de honderden tot (soms) wel duizenden LED lampjes vormen samen een prachtige 3D kerstboom lichtfiguur.

Fairybell kerstbomen: een Twents kerstverhaal

Er waren eens een vader en zoon die samen aan de keukentafel het idee kregen voor een wel heel speciale kerstboom: een kerstboom gemaakt van licht. De boom zou uit allemaal sfeervolle lampjes moeten bestaan, waarbij een vlaggenmast als ‘stam’ zou worden gebruikt. En wanneer je hem aan een vlaggenmast zou ophijsen, dan rolde de lichtjesboom zich op magische wijze uit en nam deze de vorm aan van een indrukwekkende 3D kerstfiguur. Ze noemden de boom ‘Fairybell‘.

fairybell kerstbomen
Fairybell kerstbomen staan niet alleen fantastisch in een tuin of bij je bedrijfspand, maar ook in de openbare ruimte. Een prachtig voorbeeld hiervan is deze Fairybel op het stadsplein in Wageningen. Foto: Robert van Wageningencentum.nl

Vader en zoon uit dit waargebeurde sprookje zijn Hems en Jeroen Achterhuis uit het Twentse Wierden. Vader Hems kwam op het idee van de Fairybell kerstboom en samen met onder anderen zijn zoon Jeroen bouwde hij het idee verder uit. Toen zoon Jeroen Achterhuis later het bedrijf in zijn geheel overnam, werd een groot deel van de productie van de vlaggenmast kerstbomen vanuit China terug naar Nederland gehaald. Vandaag de dag worden Fairybell kerstbomen, die over de toonbanken gaan in Europa, Noord-Amerika en Azië, dan ook grotendeels gemaakt in een bedrijfshal in Almelo.

Vlaggenmast kerstboom mét en zonder paal

Omdat je de eerste versies van de Fairybell kerstboom alleen aan een bestaande vlaggenmast kon ophangen, wordt de Fairybell kerstboom ook wel vlaggenmast kerstboom of vlaggenmast kerstverlichting genoemd. Maar die term dekt allang de lading niet meer, vindt Jeroen Achterhuis. Inmiddels zijn er namelijk meer dan twintig modellen van de Fairybell kerstboom − en het hebben van een vlaggenmast is tegenwoordig niet meer per se nodig.

fairy bell
Het populaire model Fairybell 6 meter naast de indrukwekkende Molen Ravenstijn. Over dit tafereel zou je zo een kerstgedicht kunnen schrijven. Foto: Sjaak van Molen Ravenstein

Zoals gezegd bevestig je de originele Fairybell 6 meter vlaggenmast kerstboom dus wél aan een al aanwezige vlaggenmast. Maar als je die niet hebt, is dat ook geen probleem. Bestel in dat geval een compacte deelbare vlaggenmast erbij. Een deelbare vlaggenmast bestaat uit lichtgewicht aluminium segmenten van elk ongeveer 1 meter lang. Deze segmenten schuif je in elkaar en plaats je in de meegeleverde grondbuis, waarmee je met weinig moeite een tijdelijke 6 meter vlaggenmast in je tuin zet. Aan het einde van de feestdagen haal je de deelbare vlaggenmast weer uit elkaar en ruim je hem op in de compacte meegeleverde doos.

Tip: hou je van groots uitpakken? Fairyball vlaggenmast kerstbomen zijn er niet alleen in de ‘klassieke’ 6 meter hoogte, maar zijn tegenwoordig ook beschikbaar in 7 meter, 8 meter, 10 meter en zelfs 12 meter hoog! Voor de 6, 7 en 8 meter hoge vlaggenmast kerstverlichting, bestel je bij ons eenvoudig een deelbare vlaggenmast mee. Handig voor als je zelf geen vlaggenmast in je tuin hebt staan.

Heb je geen ruimte voor een vlaggenmast kerstverlichting van 6 meter of hoger in je (voor)tuin of op het terrein van je bedrijf? Bestel dan een Fairybell kerstboom ‘op paal’. Deze kun je kopen in mooie formaten van 1,5 meter, 2 meter, 3 meter of zelfs 4 meter. Een Fairybell kerstboom op paal wordt compleet geleverd inclusief een aluminium paal, haringen en een grondbuis waar je de meegeleverde paal in plaatst. De ‘stam’ van je 3D lichtjesboom steek je vervolgens heel gemakkelijk in een zachte ondergrond zoals gras of een perk.

kerstboom voor buiten
Het is bijna alsof deze prachtige plek in de voortuin speciaal gemaakt is voor een Fairybell kerstboom op paal van 2 meter. Foto: Wilke uit Hemmen

Harde ondergrond? Neem een all-surface kerstboom

Heb je geen gras, perk of ander soort zachte ondergrond beschikbaar in je buitenruimte? En wil je de vlaggenmast kerstboom graag op een harde ondergrond plaatsen? Zoals bijvoorbeeld je balkon, (dak)terras, (binnen)plein, winkel, bedrijfspand of voor de entree van je restaurant of hotel? Bestel dan een Fairy bell kerstboom op paal met bodemkruis. Het bodemkruis is een soort statief aan de onderkant van de meegeleverde paal. Dit type Fairy bell wordt ook wel all-surface kerstboom genoemd, omdat hij op álle (harde) ondergronden geplaatst kan worden. Een all-surface Fairybell wordt compleet geleverd met bodemkruis statief.

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Toch geven we je graag onze persoonlijke mening over de verschillende modellen Fairybell kerstbomen mét en zonder bodemkruis. Indien je in je tuin of buiten bij je bedrijf beschikt over een stukje zachte ondergrond (een perk, gras et cetera), kies dan zonder twijfel voor een normale Fairybell kerstboom zonder bodemkruis. Het model met bodemkruis is namelijk minder rond van vorm. Een Fairy bell zonder bodemkruis, die je dus vastzet met haringen in een zachte ondergrond, heeft een mooiere ronde vorm. Vanaf een afstand is het verschil nauwelijks zichtbaar, maar van dichtbij wel.

De bodemkruis optie is trouwens alleen beschikbaar op de kleinere Fairybell kerstboom op paal modellen van 1,5 meter, 2 meter en 3 meter hoog. Indien je een vlaggenmast kerstboom van 6 meter, 7 meter, 8 meter of 10 meter wilt bevestigen aan een vlaggenmast waaronder je geen zachte ondergrond hebt (waarbij je de meegeleverde haringen dus niet kunt bevestigen rondom de vlaggenmast); bestel dan een Fairybell flex bottom cross mee. Met deze handige optionele accessoire kun je een grote Fairybell vlaggenmast kerstboom ook ophangen aan een vlaggenmast die staat op een harde ondergrond (tegels, asfalt, betonplaten et cetera).

fairybell all surface kerstboom 300 cm 320 leds
Een Fairybell 3 meter all-surface kerstboom voor buiten, geplaatst op een harde ondergrond. Op deze foto kun je mooi het bodemkruis zien aan de voet van de paal. Foto: Hemsson

Zó energiezuinig is je kerstboom voor buiten

Een 3D kerstboom voor buiten die praktisch alleen maar uit kerstlampjes bestaat? Soms wel duizenden? Drijft dat je energierekening tijdens de toch al dure feestdagen niet op tot ongekende hoogte?

Ook wat dat betreft heeft dit kerstverhaal een happy ending. LED kerstverlichting energieverbruik is namelijk heel erg laag. Dat geldt dus ook voor jouw Fairybell kerstboom die is gemaakt van moderne energiezuinige warm witte LED lichtjes. Een Fairy bell is dus niet gemaakt energieslurpende ouderwetse gloeilampjes, zoals je die vroeger tegenkwam in kerstverlichting.

Laat je bijvoorbeeld een Fairybell kerstboom tot 10 meter hoogte, 30 dagen lang, 8 uur per dag branden? Dan ben je bij de energieleverancier met het allerduurste tarief, op basis van de huidige stroomtarieven, ongeveer € 2,30 euro per maand kwijt. En zeg nu eerlijk: wat koop je tegenwoordig nog voor dat bedrag? Je kunt er met een beetje geluk een kopje koffie of thee voor drinken op een terras. Of je geniet dus 30 dagen lang van je sfeervolle Fairybell kerstboom voor buiten. En dat laatste is eigenlijk onbetaalbaar. Want met zo’n mooie lichtjesboom creëer je echt een magische kerstsfeer: thuis, op de zaak of in de openbare ruimte. En daar geniet niet alleen jijzelf van, maar ook je gasten en iedereen die langsloopt.

Wil je precies weten hoeveel energie jouw favoriete model Fairybell kerstboom verbruikt? Bekijk dan even onze verbruik Fairybell pagina, waarin we voor jou overzichtelijk per lichtjesboom het verbruik op een rij hebben gezet.

fairybell 4 meter
Het grasveldje in deze voortuin vormt de perfecte zachte ondergrond voor het opzetten van een Fairybell 4 meter kerstboom voor buiten. Complimentjes van voorbijgangers gegarandeerd! Foto: Meeme uit Valthermond

Optionele Fairybell accessoires

Fairybell kerstbomen kun je bij ons helemaal compleet kopen, dus inclusief alle benodigde accessoires. Zo zijn alle Fairybell vlaggenmast kerstbomen en kerstbomen op paal voorzien van een speciale ‘octopus’ verbindingskabel, 31 Volt transformator met aanloopsnoer van 2 meter, haringen, oranje afstandsband en handleiding. Bij de kleinere modellen kerstbomen op paal is uiteraard ook een aluminium mast inbegrepen.

Mochten deze meegeleverde accessoires niet voldoende voor je zijn, dan kun je bij ons ook terecht voor deelbare vlaggenmasten, een verlengsnoer om het aanloopsnoer van je adapter te verlengen, een flex bottom cross voor harde ondergrond of een speciale opbergtas waarin je je lichtjesboom mooi opruimt na de feestdagen. Zo haal je met één bestelling alles in huis om je Fairybell direct prachtig op te zetten en er dezelfde dag nog heerlijk van te genieten!

fairybell kerstverlichting
In stijl sluiten we dit sprookjesachtige kerstverhaal af met een adembenemend mooie vlaggenmast kerstverlichting van 10 meter, geplaatst in een weiland. Foto: Petra uit Didam

Soms zijn sprookjes bijna te mooi om waar te zijn, maar zijn ze toch waargebeurd. De Fairybell kerstboom ‘oet Twente’ is daar een mooi voorbeeld van.

Tip: kijk ook eens naar de Fairybell kerstbomen die zijn voorzien van een ‘twinkle’ effect. Het twinkle effect zorgt voor een meer levendige en magische lichtweergave dan een standaard Fairybell zonder twinkle. Het twinkle effect is zeer subtiel en absoluut geen ‘kermis’. Neem deze optie zeker mee in je overweging bij het kopen van je Fairybell kerstboom.

Nieuwsbrief - Inschrijven via blog footer

Jij bepaalt de kerstsfeer, wij helpen je op weg

Altijd als eerste op de hoogte van mooie aanbiedingen, tips & inspiratie?

✉️  Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Maximaal 5x per jaar. Geen spam, beloofd!