< Terug naar de veelgestelde vragen

Wat is een Flex Bottom Cross voor een vlaggenmast kerstboom?

Een Flex Bottom Cross is een optioneel onderdeel dat je alleen nodig hebt om een vlaggenmast kerstboom te bevestigen aan een vlaggenmast die staat op een harde ondergrond (tegels, asfalt, beton, houten vlonder etc.). Je hebt dit onderdeel niet nodig indien je vlaggenmast op een zachte ondergrond zoals op het gras of in een bloemenperk staat.

Door gebruik te maken van een Flex Bottom Cross hoef je de bij de lichtjesboom meegeleverde tentharingen, die je normaal gebruikt om je vlaggenmast kerstboom op een zachte ondergrond (gras, perk etc.) vast te maken, niet te gebruiken.

Hoe werkt het Flex Bottom Cross?

Een Flex Bottom Cross bestaat uit flexibele tentstokken die je in elkaar schuift en rond buigt tot een grote cirkel. Deze tentstokken zijn van hetzelfde type als gebruikt bij bijvoorbeeld iglo kampeertenten.

De grote cirkel van flexibele tentstokken wordt onderaan de vlaggenmast kerstboom bevestigd, net boven de voet van de mast. Door middel van de spanning van deze cirkel op de constructie van de kerstboom, krijgt de lichtjesboom zijn mooie vorm. De punt van de vlaggenmast kerstverlichting zit namelijk vast met een haak bovenin de vlaggenmast en de cirkel aan de onderkant. Samen zorgen ze ervoor dat het net van kerstlampjes in de LED kerstboom rondom wordt uitgespreid in een conische dennenboom vorm.

Voorkom dat de wind vat krijg op de kerstverlichting in je vlaggenmast

Nadat je de cirkel van tentstokken onderaan de constructie van de vlaggenmast verlichting hebt bevestigd, kun je deze cirkel op vier punten rondom met behulp meegeleverde spantouwen aan de vlaggenmast in het midden van de boom vastmaken. Van bovenaf gezien ziet dat eruit als een pizza die in vier gelijke stukken is verdeeld. De spantouwen die de cirkel van tentstokken aan de vlaggenmast vastmaken, zitten bevestigd in de vorm van een kruis. Vandaar het woord ‘cross’ in de naam van het product. Het kruis zorgt ervoor dat de lichtjesboom niet te veel kan schommelen in de wind.

Voor welke vlaggenmast kerstbomen kan ik een flex bottom cross gebruiken?

Het Flex Bottom Cross is universeel geschikt voor Fairybell en Twinkly vlaggenmast kerstbomen van 6 meter, 7 meter, 8 meter, 10 meter en 12 meter hoog. De reden waarom het bodemkruis gebruikt kan worden voor lichtjesbomen van verschillende hoogtes, is omdat je niet alle tentstokken uit de doos hoeft te gebruiken voor het maken van de cirkel. Zo gebruik je voor een boom van 6 meter minder stokken dan voor een boom van 10 meter. Het aantal benodigde stokken voor een bepaalde hoogte kerstboom staat aangegeven achterop de doos van het Flex Bottom Cross.

Let op: het Flex Bottom Cross is niet geschikt voor vlaggenmast kerstverlichting producten die worden geleverd inclusief mast. Dit betreffen de Fairybell en Twinkly kerstbomen voor buiten met een hoogte van 4 meter of minder.

< Terug naar de veelgestelde vragen of Ga naar de vlaggenmast kerstbomen >