< Terug naar de veelgestelde vragen

Ik heb geen vlaggenmast. Hoe kan ik toch een vlaggenmast kerstboom plaatsen?

Heb je geen vlaggenmast bij je huis of bedrijf staan, maar zou je toch graag zo’n vlaggenmast kerstboom in je buitenruimte hebben? In dat geval heb je de volgende drie mogelijkheden.

1. Kies een kerstboom voor buiten inclusief mast (t/m 4 meter)

In ons assortiment bieden we naast grote vlaggenmast kerstbomen vanaf 6 meter (die allemaal zonder mast worden geleverd), ook kleinere kerstbomen voor buiten die wél inclusief een aluminium mast worden geleverd.

Deze kerstbomen voor buiten inclusief mast zijn beschikbaar in hoogtes van 1,5 meter, 2 meter, 3 meter en 4 meter. Het leuke aan deze LED kerstbomen is dat ze passen in de meeste tuinen en zelfs op het balkon. Naast de inbegrepen mast worden deze lichtjesbomen geleverd inclusief haringen en een metalen grondpin. Daarmee plaats je deze kerstbomen eenvoudig op een zachte ondergrond zoals gras of in een perk. Kortom: een leuk alternatief als je geen vlaggenmast hebt.

Heb je een harde ondergrond?

Kerstbomen voor buiten inclusief mast zijn ook verkrijgbaar in een uitvoering met ‘bodemkruis’. Het bodemkruis aan de onderkant van de meegeleverde mast is een soort van statief. Deze modellen met bodemkruis zijn speciaal ontworpen voor plaatsing op een harde ondergrond zoals een (dak)terras, balkon of tegelvloer. Dit type kerstbomen wordt in het Engels ook wel ‘all surface’ vlaggenmast kerstbomen genoemd.

Kerstbomen met bodemkruis en meegeleverde mast zijn verkrijgbaar in 1,5 meter, 2 meter of 3 meter hoog. Daarnaast kun je kiezen tussen een uitvoering met of zonder sfeervol twinkle effect.

Tip: je kunt all-surface kerstbomen eventueel ook binnen als lichtjesboom gebruiken. We zien deze toepassing vaker tijdens bijvoorbeeld evenementen of in een grote welkomsthal. Zo heb je geen gedoe met het plaatsen van een echte kerstboom.

2. Gebruik een (tijdelijke) deelbare vlaggenmast

Wil je liever toch écht een groter model vlaggenmast kerstboom van 6 meter of 8 meter hoog in je tuin? Maar heb je geen zin om hiervoor een kostbare vlaggenmast te laten plaatsen?

In dat geval raden we je aan om bij je vlaggenmast kerstboom een deelbare 6 meter, 7 meter of 8 meter hoge aluminium vlaggenmast mee te bestellen. Deze deelbare vlaggenmast inclusief grondbuis, kun je eenvoudig op een zachte ondergrond (gras of perk) plaatsen. De losse vlaggenmast delen van een deelbare mast, schuif je in elkaar en plaats je vervolgens rechtop in de meegeleverde grondbuis.

Tip: lees ook onze pagina over vlaggenmast kerstbomen en sterke wind, indien je een deelbare vlaggenmast wilt gaan gebruiken.

Neemt een deelbare vlaggenmast niet veel opslagruimte in beslag?

Nee, een deelbare vlaggenmast wordt geleverd in een smalle compacte doos waarin losse aluminium mast-segmenten van +/- 1,25 meter lengte zitten. Deze segmenten kun je in elkaar schuiven en vormen samen de mast. Na de feestdagen ruim je de deelbare vlaggenmast weer op in de compacte smalle doos en kun je deze dus ruimtebesparend opbergen.

3. Kies voor een muurkerstboom, hangende kerstboom, raamkerstboom of deurkerstboom

Gaat het qua ruimte echt niet lukken om een grote of kleine vlaggenmast verlichting op te zetten in je buitenruimte? Kijk dan eens naar onze 3D muurkerstbomen, 3D hangende kerstboom, 2D raamkerstboom of 2D deurkerstbomen.

Een muurkerstboom bijvoorbeeld, is een ‘halve vlaggenmast kerstboom’ die je niet op een mast plaatst, maar eenvoudig aan de muur in je achtertuin of gevel bevestigd. Hiermee kun je met weinig ruimte, toch een prachtige 3D lichtjesboom opzetten.

Daarnaast is er nog de hangende kerstboom, die je met een meegeleverde kleine vlaggenmast aan je gevel kunt ophangen. Ideaal als je geen diepe voortuin hebt.

Vergeet tot slot ook niet de raamkerstboom of deurkerstboom, waarmee je achter het raam of op je voordeur een gezellige kerstboom lichtfiguur kunt bevestigen. Complimenten gegarandeerd!

< Terug naar de veelgestelde vragen of Ga naar de vlaggenmast kerstbomen >