< Terug naar de veelgestelde vragen

Hoe werkt koppelbare prikkabel?

Het gemak van het koppelbare systeem maakt Blynx Festoon prikkabel buiten lichtsnoeren veelzijdig inzetbaar voor uiteenlopende sfeerverlichting toepassingen zowel thuis in de tuin als op de zaak of in de openbare ruimte. Het koppelbare systeem is niet alleen veelzijdig maar werkt ook heel eenvoudig.

Zo werkt koppelbare prikkabel verlichting

Welke prikkabel uitvoering qua afstand tussen de fittingen en lengte van de prikkabel je ook kiest, er zitten altijd 2 aansluitingen (koppelingen) aan een koppelbare prikkabel: een ingang en een uitgang.

Op de ingang van je eerste lichtsnoer uit de gekoppelde reeks sluit je de startkabel aan. Vanaf de uitgang van dit eerste prikkabel lichtsnoer kun je vervolgens verder gaan met doorkoppelen naar volgende lichtsnoeren in de reeks.

Zo koppel je dus telkens de uitgang van de ene prikkabel aan de ingang van de volgende prikkabel. Op de uitgang van elk koppelbaar product is telkens een waterdicht veiligheidsdopje meegeleverd dat bedoeld is om te laten zitten als afdichting op het laatste lichtsnoer in de gekoppelde reeks.

Elk koppelbaar prikkabel product op onze website heeft hetzelfde type aansluiting (ingang en uitgang). Je kunt dus verschillende prikkabel uitvoeringen kopen en deze met elkaar combineren.

Zo verlicht je met onze koppelbare prikkabels eenvoudig een hele grote (dennen)boom, terras, tuin, huis, bedrijfspand of zelfs een hele winkelstraat op basis van maar één stopcontact.

Let op de serie aanduiding bij koppelbare lichtsnoeren

De enige uitzondering van koppelbare producten die niet met de Blynx Festoon prikkabels te combineren zijn, zijn de koppelbare kerstverlichting producten uit de Blynx Connect serie. De Blynx Connect serie heeft een ander type aansluiting (IP67) en daarom ook een eigen type startkabel. Verder werken de andere Blynx Connect producten precies hetzelfde als de Blynx Festoon lichtsnoeren.

Handig: je hoeft niet ‘rond te gaan’ met je prikkabel verlichting

Het is goed om te weten dat alle koppelbare prikkabel producten een begin- en eindpunt los van elkaar hebben. Ze bestaan dus niet uit een ronde kring zoals dat vroeger bij ouderwetse lichtsnoeren het geval was.

Bij het gebruik van prikkabel als kerstverlichting voor bijvoorbeeld een grote dennenboom hoef je dus niet ‘rond te gaan’ en kun je het eindpunt van je prikkabel lichtsnoer overal laten stoppen waar je maar wilt. Het enige dat je niet moet vergeten is om het inbegrepen afsluitdopje op de laatste koppeling in de gekoppelde reeks te plaatsen in verband met bescherming tegen vocht.

Afstanden overbruggen zonder LED lampen

Elke sfeerverlichting project groot of klein is anders. Het koppelbare Blynx Festoon prikkabel systeem is niet alleen flexibel wanneer het aankomt op het eenvoudig aanpassen van de lengte van je lichtsnoer, maar ook op het gebied van beschikbare accessoires.

Een van de handige accessoires zijn koppelbare verlengsnoeren in diverse lengtes zonder LED lampen. Koppelbare verlengsnoeren zonder lampjes helpen je om in je sfeerverlichting opstelling afstanden te overbruggen waar geen LED lampen hangen, om vervolgens weer verder te kunnen gaan met een stuk waar wel LED lampen zijn.

Door te werken met koppelbare verlengsnoeren hoef je het stuk prikkabel verderop in je opstelling niet apart aan te sluiten op een stekkerdoos, maar kun je zonder gedoe vanuit een aansluitsnoer alles gekoppeld aan elkaar aansluiten.

prikkabel

Zo verleng je het aanloopsnoer van je Blynx Festoon prikkabel

Koppelbare verlengsnoeren zonder lampjes zijn niet alleen handig om afstanden tussen prikverlichtingen te overbruggen zonder LED lampjes, maar ook om het aanloopsnoer van je startkabel (standaard 1,5 meter) te verlengen.

Een grotere afstand vanaf het dichtstbijzijnde stopcontact tot aan het begin van je lichtsnoer, overbrug je eenvoudig door een verlengsnoer te koppelen tussen je startkabel en het begin van je lichtsnoer.

Gerelateerde vragen over onze prikkabels

< Terug naar de veelgestelde vragen of Ga naar de prikkabels >