Als je een winters kerstgevoel wilt ervaren in ons vaak natte kikkerlandje, dan zul je dit toch echt zelf moeten creëren. Gelukkig is dat helemaal niet zo moeilijk. Met gezellige kerstverlichting aan je dakrand, dakgoot, gevel of balkon, creëer je bij jou thuis of op de zaak een heerlijke sfeer. En mocht het dan toch nog (even) gaan sneeuwen, dan hangt die kerstverlichting er juist nog gezelliger bij!

De beste dakrand kerstverlichting

Iedereen die weleens op wintersport of vakantie is geweest in een of ander koud oord, en daar een échte winter heeft ervaren, kent ze wel: van die langwerpige ‘druppels’ aan de dakgoten en dakranden van de huizen. Deze ijspegels (ook wel ijskegels genoemd) ontstaan als de sneeuw op de daken smelt, vooral doordat er overdag zonlicht op schijnt, en de gesmolten sneeuw van de dakgoot afdruipt. En daar vervolgens weer bevriest in de koude lucht. Zolang er steeds nieuw smeltwater blijft druipen langs de ijspegels, worden ze langer en langer.

IJspegels associëren we dus met lekker winters weer. Niet zo gek dus dat het ontwerp van de meeste populaire kerstverlichting voor de dakrand ijspegelverlichting (de naam zegt het eigenlijk al) hierop is gebaseerd. IJspegelverlichting bestaat uit een lichtsnoer met daaraan haaks hangend meerdere strengen met LED kerstlampjes, zodat het de vorm krijgt van ijspegels. De hangende lichtsnoeren zijn van verschillende lengtes, zodat de natuurlijke situatie nagebootst wordt. Met ijspegelverlichting buiten aan je dakrand, dakgoot, pergola of de gevel van je bedrijfspand creëer je dus dat gezellige, winters sfeertje dat typisch bij de feestdagen hoort.

ijspegel kerstverlichting
Deze aan de dakgoot aangebrachte ijspegelverlichting in klassiek warm wit past perfect bij het sfeervolle pand van stripwinkel Barabas in ’s Gravendeel. In de aanloop naar de feestdagen wordt het hier dus extra gezellig kerst shoppen voor de vele fervente verzamelaars die op zoek zijn naar een uniek exemplaar van hun favoriete stripheld. Foto: Dennis van ProfBarabas.nl

IJs- en ijskoud of lekker warm wit?

Net zoals bij professionele koppelbare kerstverlichting buiten, heb je ook bij de LED lampjes van onze professionele koppelbare ijspegelverlichting de keuze uit verschillende wittinten en kleuren. Kies voor klassiek of modern warm wit voor bijvoorbeeld de aankleding van je woning of horecazaak. Wil je je huis, bedrijfspand of winkelcentrum juist omtoveren in een waar ijspaleis? Ga dan voor de ‘ijskoude’ look met ijswitte ijspegelverlichting.

Vind je het het maar moeilijk om de perfecte kleur kerstlampjes te kiezen? Laat je dan inspireren door onze uitleg over kleurtemperatuur led verlichting. Gegarandeerd dat je na het lezen daarvan weet welke kleur lichtjes het beste bij jou past.

Heb je liever gekleurde ijspegel lampjes met effecten die je zelfs kunt synchroniseren met je favoriete (kerst)muziek? Kijk dan eens naar de ijspegelverlichting van Twinkly die je kunt besturen met een app.

ijspegelverlichting binnen
Ook in een interieurzaak kun je met ijspegelverlichting binnen zorgen voor een warme kerstsfeer. Prachtig gedaan bij Lowik Meubelen in Vriezenveen: koppelbare ijspegelverlichting als lichtjes hemel in de winkel. Foto: M. Sprenger, Lowikmeubelen.nl

Dakgoot sfeerverlichting mooi op maat met koppelbare ijspegelverlichting

Om grote(re) objecten te verlichten met ‘ijspegels’, kun je onze professionele kwaliteit ijspegel kerstverlichting onderling koppelen. Met slechts één aansluitsnoer (startkabel), dat je aansluit op een 230 volt-stopcontact, kun je ijspegelverlichting buiten uitbreiden tot maar liefst 90 meter op een stekker − dat zijn 3.420 LED kerstlampen in totaal! Ideaal als je bijvoorbeeld de dakrand van een heel pand of zelfs de hele straat van sfeervolle kerstlichtjes wilt voorzien.

ijspegelverlichting buiten
Verlicht samen met je buren de hele straat, wijk of zelfs een heel appartementencomplex met behulp van onze professionele koppelbare ijspegelverlichting voor buiten. Deze bewoners hebben samen hun pand omgetoverd tot een magische blikvanger waar de hele omgeving van geniet. Foto: R. de Chêne

Hou kun je kerstverlichting het beste bevestigen aan een dakrand, dakgoot, overkapping, pergola of gevel?

Kerstverlichting ijspegels bevestig je in de meeste gevallen eenvoudig zonder gedoe met gereedschap. De meest populaire methode is aan de dakrand of dakgoot met behulp van handige kunststof goothaken. Aan een balkonrailing of hekwerk bevestig je ijspegelverlichting zonder gereedschap met tie wraps (kabelbinders).

Tip: wil je graag goothaakjes gebruiken om je ijspegel kerstverlichting te bevestigen? Bestel dan eerst even een proefsetje met goothaken. Zo kun je eenvoudig testen welk type goothaak je het beste kunt gebruiken voor jouw dakgoot.

Wil je ijspegel lampjes aan een muur of wand bevestigen, bijvoorbeeld als gevel kerstverlichting, waarbij je geen goothaken kunt gebruiken? In dat geval kun je bijvoorbeeld schroefophangoogjes bevestigen aan de gevel en daar een dunne staalkabel doorheen spannen. Aan de staalkabel kun je vervolgens je kerstverlichting ijspegels mooi strak ophangen met behulp van tie wraps. Dit soort bevestigingsmaterialen kun je bij elke goede bouwmarkt kopen. Iets minder eenvoudig dan met goothaken, maar je zult zien de moeite loont!

Kortom: wat je ook met ijspegel verlichting wilt doen, je creëert er gemakkelijk die gezellige winterse kerstsfeer mee. IJspegelverlichting is dé stijlvolle sfeermaker met de donkere dagen waarbij complimentjes van je gasten en voorbijgangers zijn gegarandeerd.

Én niet onbelangrijk voor je portemonnee tijdens die toch al dure Sinterklaas en Kerst periode; professionele kerstverlichting met energiezuinige LED lampjes gaat jarenlang mee. Lekker duurzaam. Dus wat LED je?

Nieuwsbrief - Inschrijven via blog footer

Jij bepaalt de kerstsfeer, wij helpen je op weg

Altijd als eerste op de hoogte van mooie aanbiedingen, tips & inspiratie?

✉️  Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Maximaal 5x per jaar. Geen spam, beloofd!