Gratis of lage verzendkosten       Binnen 24 uur verzonden       Klantbeoordeling 9,4/10       Korting bij meerdere items
  Gratis of lage verzendkosten       Binnen 24 uur verzonden       Klantbeoordeling 9,4/10
kerstverlichting ip44 ip65 ip67

Kerstverlichting IP44 of IP67?

Hoe zit dat nu precies met IP44 en IP67 bij het kopen van kerstverlichting? Je leest het in onderstaande uitleg.

Wanneer kies je voor IP44?

Gebruik je je professionele koppelbare kerstverlichting alleen gedurende een aantal weken tijdens het kerstseizoen en haal je de lampjes daarna weer naar binnen? Dan zijn IP44 koppelbare kerstlampjes prima geschikt voor jouw situatie + je profiteert van een iets goedkopere aanschafprijs.

Wanneer kies je voor IP67?

Wil je je koppelbare kerstverlichting permanent bevestigen of vraagt je project om een hogere graad van zekerheid tegen uitval, denk bijvoorbeeld aan zeer hoge bomen of een hoog gebouw waar je niet zomaar bij de lampjes komt om deze indien nodig te vervangen? Dan zijn IP67 koppelbare kerstlampjes de beste keuze voor jouw situatie.

Zijn er nog andere verschillen?

De kwaliteit van de LED lampjes, de snoeren en de lichtkleur van de lampjes zijn bij IP44 en IP67 koppelbare kerstverlichting producten precies hetzelfde.

Alleen de mannelijke en vrouwelijke koppelingen waarmee de lichtsnoeren aan elkaar worden verbonden zijn verschillend. Bij IP67 bieden deze koppelingen nog meer bescherming tegen vocht en vuil. Dit is met name van belang bij langdurig of veeleisend buitengebruik.

Is er nog iets anders dat ik moet weten?

Ja, let op dat je bij het meebestellen van aansluitmateriaal zoals de startkabel of koppelbare verlengsnoeren het juiste type koppeling selecteert.

Hierin kan weinig misgaan omdat je bij het plaatsen van een startkabel of verlengsnoer in je winkelmandje automatisch gevraagd wordt of je een IP44 of IP67 koppeling wilt hebben.

Bij elk koppelbaar kerstverlichting product zie je in de tabel met uitgebreide productinformatie welke IP-waarde het betreffende product heeft.

Hieronder zie je een voorbeeld met daarin een stukje van de tabel met daarin uitgebreide productinformatie over een bepaald product:

ip44 of ip67

Zoals je ziet kun je bij het product uit bovenstaand voorbeeld kiezen tussen IP44 of IP67 koppelingen. Let op: de meeste producten zijn alleen verkrijgbaar met IP67 koppelingen.

De tabel met uitgebreide productinformatie vind je op de pagina van het product zelf, wanneer je naar beneden scrollt op de pagina.

Meer dan bovenstaande uitleg heb je in principe niet nodig voor het kiezen tussen IP44 of IP67 koppelbare kerstverlichting.

Let op: heb je voor 25 september 2019 koppelbare lampjes bij ons besteld? Dan heb je lampjes met IP44 koppelingen in huis.

Specifiek voor deze situatie hebben we een eenvoudig te gebruiken koppelstukje (adapterkabel) ontwikkeld, waarmee je lampjes met IP67 koppelingen kunt koppellen aan je huidige lampjes met IP44 koppelingen.

Indien beschikbaar kun je natuurlijk ook lampjes met IP44 koppelingen bestellen, in dat geval heb je dit koppelstukje niet nodig.

Goed om te weten: de lichtkleur van de IP67 LED lampjes en de rubberen snoeren zijn verder precies hetzelfde als die van je IP44 lampjes. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een verschil in uitstraling.

IP44 naar IP67 koppelstukje bekijken

Wil je nog meer weten over IP44 en IP67? Lees dan verder

IP-codes wijzen je de weg in bescherming tegen vocht en vuil

Kerstverlichting voor buiten onderscheid zich van kerstverlichting voor binnen door een betere bescherming tegen vocht en vuil. Dat is de belangrijkste reden waarom je kerstverlichting voor binnen niet zomaar buiten kunt gebruiken. Vocht en elektriciteit gaan nu eenmaal niet goed samen en kunnen leiden tot gevaarlijke situaties bij onvoldoende bescherming.

Om te weten of kerstlampjes (of andere elektrische apparaten) geschikt zijn voor buitengebruik, is er de IP-code. IP staat voor Ingress Protection. Deze IP-code vind je normaal gesproken terug op de verpakking van een elektrisch product. Aan de hand van de IP-waarde van een elektrisch apparaat kun je zien hoe goed een elektrisch apparaat beschermt is tegen het binnendringen van vocht en vuil.

kerstverlichting ip65

De belangrijkste IP-codes in relatie tot kerstverlichting op een rijtje

IP20: beschermt in bepaalde mate tegen vuil, maar beschermt niet tegen water. IP20 is de beschermingsgraad waaraan de meeste kerstverlichting voor binnen voldoet. Kerstlampjes met een IP20-waarde zijn dus niet geschikt voor buitengebruik.

IP44: beschermt tegen stof en spatwater (zoals bijvoorbeeld regen). IP44 is de meest voorkomende IP-waarde waaraan kerstverlichting voor buiten voldoet. IP44 kerstverlichting is dan ook geschikt in de meeste situaties voor zowel particulier als zakelijk buitengebruik, maar is minder geschikt voor permanente bevestiging of professionele lichtprojecten waaraan hoge eisen op het gebied van continuïteit worden gesteld.

IP65: beschermt tegen stof en waterstralen (kan dus besproeit worden met een tuinslang). IP65 is zeer geschikt voor buitengebruik, echter zijn IP65 kerstlampjes niet beschermt tegen onderdompelen (denk bijvoorbeeld een lichtsnoer dat op de grond in een plas water valt door een windvlaag).

IP67: beschermt volledig tegen stof en tijdelijke onderdompeling in water. IP67 kerstverlichting is geschikt voor de zwaarste buitenomstandigheden en professionele situaties waarbij een hoge zekerheid tegen uitval gewenst is.

IP68: beschermt tegen permanent verblijf onder water tot 3 meter diepte (denk aan verlichting in zwembaden). IP68 bescherming is voor kerstverlichting toepassingen niet nodig. Deze beschermingsgraad zou kerstverlichting alleen maar onnodig kostbaar maken.

Wanneer je online, in een tuincentrum of bij een bouwmarkt gaat winkelen voor kerstverlichting buiten, zul je zien dat 99% van de kerstlampjes voor buiten voorzien zijn van een IP44 beschermingsgraad. Dit is de minimale beschermingsgraad voor buitengebruik die door de meeste kerstverlichting fabrikanten wordt gehanteerd.

kerstverlichting ip44

Niet voor niets dat je IP44 buiten kerstverlichting daarom zoveel tegenkomt, voor de meeste particuliere en zakelijke kerstverlichting toepassingen is een IP44 beschermingsgraad dan ook meer dan voldoende.

De allerbeste kerstverlichting voor buiten vind je bij de experts

Als toonaangevend specialist in kerstverlichting voor buiten, loopt KerstverlichtingBuiten.com graag voorop om onze klanten de allerbeste kerstverlichting voor buitengebruik te kunnen aanbieden.

Omdat wij 365 dagen per jaar met kerstverlichting bezig zijn, kunnen we veel aandacht besteden aan het doorontwikkelen van onze producten en stellen we onszelf regelmatig de vraag hoe we onze producten nog verder kunnen verbeteren. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat jij nog meer én langer kunt genieten van de kerstlampjes die je bij ons koopt.

Een van de ontwikkelingen die we met ingang van eind september 2019 hebben doorgevoerd in onze koppelbare professionele kerstverlichting productlijn, is het aanbieden van een extra hoge IP67 beschermingsgraad voor geselecteerde populaire koppelbare kerstverlichting producten.

lange kerstverlichting

Nu vraag je je misschien af: ‘Maar kerstverlichting met een IP44 beschermingsgraad is toch al geschikt voor buiten?’. Dat klopt. Onze professionele koppelbare IP44 kerstlampjes zijn prima geschikt voor 90% van de buiten-toepassingen bij onze particuliere en zakelijke klanten.

In de loop van de jaren zien we echter dat onze klanten hun koppelbare kerstverlichting voor buiten in steeds uitdagendere lichtprojecten beginnen te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan het wikkelen van koppelbare lichtsnoeren om de takken van een enorme loofboom van 15 meter hoog met behulp van een hoogwerker. Of het bevestigen van ijspegelverlichting en lichtgordijnen langs de dakrand van een winkelcentrum op 10 tot 20 meter hoogte.

Bij dit soort kerstverlichting projecten, waarbij de lampjes op moeilijk te bereiken plekken worden opgehangen, is het van belang dat de kans op eventuele problemen door vocht en vuil zo minimaal mogelijk wordt gemaakt.

Om nog beter aan dit soort veeleisende vragen van onze klanten te kunnen voldoen hebben wij koppelbare kerstverlichting met een IP67 beschermingsgraad ontwikkelt.

kerstverlichting ip67

Wat is dan het belangrijkste verschil tussen IP44 en IP67 kerstverlichting?

Dat is heel eenvoudig. Bij koppelbare kerstverlichting zijn de koppelingen tussen de lichtsnoeren het meest gevoelig voor het ontstaan van defecten. Koppelingen zijn namelijk de onderdelen van een lichtsnoer waar vocht en vuil het makkelijkst kunnen binnendringen in de elektrische keten.

Vocht en vuil dat in de koppelingen binnendringt is in de praktijk de meest voorkomende oorzaak voor het ontstaan van uitval en defecten. Vooral bij langdurige blootstelling aan temperatuurwisselingen, vocht, vuil en UV-straling, kan het plastic van de koppelingen ‘gaan werken’ en wordt de kans op het binnendringen van vocht en vuil in de loop van de tijd groter.

Speciaal voor veeleisende situaties waarbij de kans op uitval en defecten zo minimaal mogelijk dient te zijn, hebben we professionele kerstverlichting ontwikkelt met een IP67 beschermingsgraad. De koppelingen van IP67 kerstverlichting zijn nog beter bestand tegen de invloed van zware weersomstandigheden dan IP44 koppelingen, wat de kans op het ontstaan van eventuele problemen verkleint.

Zal ik nu IP44 of IP67 kiezen?

Wanneer je kiest voor onze professionele koppelbare kerstverlichting (lichtsnoeren, ijspegelverlichting, lichtgordijnen etc.), kies je sowieso voor kerstverlichting van zeer hoge kwaliteit.

Zodra je de professionele koppelbare kerstverlichting die je bij ons kunt kopen in handen hebt, voel je al direct aan de zware kwaliteit van de rubberen snoeren dat deze kerstlampjes jarenlang zullen meegaan. Dit geldt zowel voor de koppelbare kerstverlichting producten met IP44 als de producten met IP67 beschermingsgraad.

De kwaliteit van de rubberen snoeren en de kwaliteit van de gebruikte LED-lampjes zijn bij de IP44 en IP67 lichtsnoeren dan ook precies hetzelfde. Het enige verschil zit hem in het ontwerp van de koppelingen tussen de lichtsnoeren. De koppelingen van de IP67 koppelbare lichtsnoeren zijn nog beter geschikt voor langdurig of zelfs permanent buitengebruik, maar ook voor moeilijk te bereiken situaties waar minimale kans op defecten van belang is.

kerstverlichting stad

In de praktijk zien we dat professionele kerstverlichting installateurs voor hun projecten (verlichting van hoge bomen in steden, winkelcentra, hoge gebouwen, bruggen etc.) steeds vaker kiezen voor de kwaliteit van IP67 kerstverlichting. De extra zekerheid die de IP67 beschermingsgraad met zich meebrengt is voor hun een belangrijk voordeel.

Maar ook particulieren die hun koppelbare kerstverlichting willen ophangen op plaatsen die moeilijk te bereiken zijn, waar de lampjes onder invloed van (langdurig) zware weersomstandigheden komen te staan of die gewoon graag ‘het beste’ hebben, kiezen liever voor IP67.

Samenvattend

Gebruik je je koppelbare kerstlampjes voor buiten alleen tijdens het kerstseizoen en ruim je ze daarna weer netjes op? Dan zijn lampjes met een IP44 beschermingsgraad prima voor jouw situatie. En: mooi meegenomen, je bespaart ook nog eens op de kosten bij aanschaf, niet verkeerd met de dure decembermaand in het vooruitzicht. Toch?

Ga je je koppelbare kerstlampjes permanent buiten bevestigen of toepassen in een veeleisend lichtproject waarbij je de kans op uitval zoveel als mogelijk wilt minimaliseren? Kies dan voor koppelbare kerstverlichting met IP67 beschermingsgraad.

professionele kerstverlichting buiten

Altijd 2 jaar garantie

Of je nu IP44 of IP67 lampjes kiest, je hebt bij ons altijd 2 jaar garantie op je aankoop. Natuurlijk gaan de lampjes in de praktijk nog veel langer mee als je ze netjes behandeld.

Aan de slag: koppelbare kerstverlichting in je winkelmandje plaatsen

Wanneer je je keuze hebt gemaakt voor IP44 of IP67, is het enige waar je even op moet letten bij het plaatsen van je bestelling, dat je de juiste startkabel voor het aansluiten van je lampjes kiest met een IP44 of IP67 koppeling.

Hetzelfde geldt voor het eventueel meebestellen van koppelbare verlengsnoeren voor het overbruggen van afstanden zonder lampjes, let hierbij ook op dat het het juiste type koppeling selecteert.

Wil je graag meer uitleg over de onderdelen van koppelbare kerstverlichting in het algemeen? Lees dan hier verder over de werking van koppelbare kerstverlichting.

Heb je al koppelbare IP44 lampjes van ons in huis en wil je graag uitbreiden met IP67 lampjes?

Geen probleem. Specifiek voor deze situatie hebben we een eenvoudig te gebruiken koppelstukje (adapterkabel) ontwikkeld, waarmee je IP67 lampjes kunt koppellen aan je huidige IP44 lampjes.

De lichtkleur van de IP67 LED lampjes en de rubberen snoeren zijn verder precies hetzelfde als die van je IP44 lampjes.