Kerstverlichting buiten: LED is zuiniger

Ben je toe aan nieuwe kerstverlichting buiten? LED lampjes zijn de nieuwe rage. Hoewel, rage is niet helemaal het juiste woord. Ze zijn simpelweg de toekomst. De opvolgers van de aloude gloeilampen, die stukje bij beetje uit de winkelschappen verdwijnen.

Voor kerstverlichting zijn de gloeilampjes nog niet verboden, maar wie slim is koopt nu alvast kerstverlichting met LEDs. Deze zijn namelijk stukken zuiniger dan gloeilampen, wat je meteen merkt in de vorm van een lagere energierekening dan je normaalgesproken rond de kerst hebt.

Stroomverbruik 5-10 maal lager

Maar hoe groot is nu die besparing waar we het over hebben? Welnu, kerstverlichting voor buiten die van LED lampjes is voorzien verbruikt al gauw 5 tot 10 maal minder stroom dan een lichtsnoer dat is uitgerust met gloeilampjes. En omdat voor het opwekken van stroom CO2 wordt geproduceerd, draag je ook tijdens de kerst een steentje bij voor een schoner milieu.

Een zuinige kerst

Meer weten over je energierekening? Naast het gebruik van LED kerstverlichting kun je met aantal handige trucs het energieverbruik rond de kerst moeiteloos indammen, zodat je niet voor onplezierige verrassingen komt te staan. Bijvoorbeeld door je kerstverlichting op een slimme schemerschakelaar aan te sluiten. Maar met de aanschaf van LED kerstverlichting zet je in elk geval de eerste stap. Wij wensen je alvast een zuinige kerst toe!