Niets zo gezellig als kerstlampjes die je al van verre tegemoet stralen tijdens deze heerlijk donkere dagen voor kerst. En of je het nu klein wilt houden of eens lekker flink wilt uitpakken: voor elke entree of voordeur is er wel passende kerstverlichting.

1. Klassieker: kerstkrans

Met stipt op 1: de kerstkrans met verlichting. Vervaardigd van echte dennentakken of van kunst dennengroen. Waarbij die laatste tegenwoordig eigenlijk niet meer van echt te onderscheiden is, maar waarmee je wel de héle winterperiode gegarandeerd bent van een mooie, volle kerstkrans. Ze zijn er bovendien van klein tot groot, dus er is altijd een passend formaat te vinden voor je voordeur, entree of de gevel van je (bedrijfs)pand.

kerstverlichting gevel
Bevestig een grote kerstkrans met verlichting aan je gevel en voorzie je huis of bedrijfspand van een heerlijke klassieke kerstsfeer. Foto: Select Windows Bijster

2. Licht uit: deurkerstboom aan

Wil je met weinig moeite een echte blikvanger óp je voordeur of raam bij je entree? Dan is een deurkerstboom of raamkerstboom met zijn energiezuinige LED kerstlampjes die samen een kerstboom lichtfiguur vormen, de oplossing. Dankzij de eenvoudige constructie hangt-ie bovendien binnen 10 minuten zonder gereedschap − zónder dat je daarbij je deur of raam hoeft te beschadigen.

3. Ook sfeervol overdag: guirlande

Met deze groene kerstslinger kun je je (voor)deur, gevel, portiek, balkon, dakterras of dakgoot mooi omlijsten. Naast rechte guirlandes heb je ook swag guirlandes, die in het midden met een boog omlaag lopen. En als je een grotere entree of gevel wilt versieren, kun je zelfs verschillende guirlandes met verlichting handig aan elkaar koppelen op basis van maar één stekker. Naast LED kerstlampjes, kun je je groene kerstslinger eventueel nog extra versieren met kerstballen, slingers en andere feestdecoraties.

4. Met zónder snoer: kerstlampjes op batterijen

Puzzelen met verschillende stekkers en snoeren om die struik naast de voordeur, het kerstboompje op de vensterbank of het bankje naast de entree van mooie kerstverlichting voorzien? Dat is gelukkig verleden tijd. Met kerstverlichting op batterijen voorzie je élke plek zonder stopcontact van sfeervolle kerstlampjes. Met de meestal ingebouwde ‘smarttimer’ kun je je kerstlampjes op batterij bovendien op een bepaald moment automatisch laten aan- of uitgaan. Zo gaan je batterijen ook veel langer mee. Wel zo vriendelijk voor je portemonnee én het milieu.

kerstverlichting batterij timer
Geen gedoe met stopcontacten; kerstverlichting op batterij pas je overal toe waar je een knusse sfeer wilt creëren.

5. Eyecatcher náást je deur: hangende kerstboom

Ideaal als je weinig ruimte hebt, maar toch een sfeervol verlichte ‘boom’ naast de deur wilt: de hangende kerstboom. Bij deze kerstboom gebaseerd op een lichtgewicht aluminium paalconstructie, vormen de sierlijke lampjes slingers samen een gezellige 3D kerstboom lichtfiguur. En je hangt hem – heel handig – in de eventueel al aanwezige vlaggenmasthouder tegen de muur, schutting of wand van je pand. Geen vlaggenmast(houder) aan de muur? Geen probleem. Met de gratis meegeleverde vlaggenmast + muurhouder bevestig je je hangende kerstboom heel makkelijk zelf tegen de muur.

Tip: geen zin om een vlaggenmasthouder aan je muur te bevestigen? Er zijn ook 3D kerstbomen voor buiten met een inbegrepen standaard (‘bodemkruis’) die je op een harde ondergrond zoals stenen of tegels kunt plaatsen. Heb je een zachte bodem naast je entree in de vorm van een perk of gras? Kies dan voor een mooie 3D kerstboom voor buiten op basis van een mast met haringen die je in het perk of gras steekt.

6. Minder snoer, voller lichteffect: clusterverlichting

Overdaad schaadt niet gauw als het op kerstverlichting aankomt. Wil je écht een mooie volle feestverlichting maken bij je deur, raam of balkonreling? Dan is clusterverlichting echt iets voor jou. Een cluster kerstverlichting snoer bevat véél meer lampjes dan een normaal kerstverlichting lichtsnoer en de lichtjes zijn bovendien op een speelse manier over het snoer verdeeld. Je hebt dus minder snoer nodig om een vol, magisch lichteffect te krijgen. Vanwege het ‘lichtslinger’ effect van clusterverlichting, is deze kerstverlichting zeer geschikt voor het accentueren van lijnenspellen bij je entree of aan de gevel van je woonhuis of bedrijfspand.

clusterverlichting deur
Verlicht lijnenspellen bij je entree stijlvol met behulp van clusterverlichting, verkrijgbaar in klassiek warm wit, modern warm wit en ijswit.

7. Winter wonderland: ijspegelverlichting

We kunnen wel dromen van een witte kerst, maar wie in Nederland of België woont zal die toch echt zelf moeten creëren. Gelukkig kan dat heel makkelijk met ijspegelverlichting. De vorm van ijspegels associëren we namelijk met winterse taferelen. Dus hang deze populaire verlichting aan je entree of dakgoot voor dat sfeervolle winterse wow-effect.

8. Op je favoriete deuntje: Twinkly kerstverlichting

Wil je er uitspringen met mooie kleuren en indrukwekkende lichteffecten? Dan is Twinkly kerstverlichting met app wat je moet hebben. Deze kerstversiering bestuur je via een fijne app op je Apple of Android smartphone en je kunt het ritme van de effecten zelfs afstemmen op de melodie van je favoriete kerstmuziek met een twinkly music dongle. Gegarandeerd dat voorbijgangers en gasten deze feestdagen met open mond genieten van het prachtige lichtspektakel bij je deur.

twinkly kerstverlichting gevel
Met Twinkly kerstverlichting bij je entree steel je de show. Combineer je lampjes met een Twinkly music dongle en laat de kleuren en effecten synchroon lopen met je favoriete muziek.

9. Sprookje aan je muur: kerstfiguren

Laat de grote kerstverlichting bollen, immense sneeuwvlokken of sprankelende kerststerren maar stralen. Of wees origineel en ontwerp zelf de mooiste figuren van LED kerstverlichting. Kant-en-klare 3D en 2D professionele kerstfiguren zijn bovendien koppelbaar, zodat je er meerdere met elkaar kunt combineren. Voeg daar nog een guirlande met verlichting of koppelbare kerstverlichting lichtsnoeren aan toe en je maakt er een prachtig, magisch geheel van.

10. Wow-effect voor je hele gevel: netverlichting of lichtgordijnen

Netverlichting is perfect om hagen, objecten en andere grote oppervlakken mooi egaal te verlichten, bijvoorbeeld de voorgevel van je pand bij de entree. In een kerstverlichting lichtnet zijn namelijk de kerstlampjes op exact dezelfde afstand van elkaar verwerkt. Wil je meerdere struiken in de voortuin verlichten of een muur van licht creëren op jouw gevel? Koppel lichtnetten dan eenvoudig aan elkaar. Het systeem is koppelbaar op basis van maar één aansluitsnoer. Op dus één stopcontact, kun je zo tot zeven verlichtte netten op elkaar aansluiten.

Tip: een alternatief voor gevel kerstverlichting met netverlichting, is het maken van een lichtgordijn. De gevel van je woonhuis of bedrijfspand een fantastische uitstraling geven doe je door deze te voorzien van een deken van koppelbare lichtgordijnen, verkrijgbaar in 1,5 meter of 3 meter lengte. Complimenten gegarandeerd!

Nieuwsbrief - Inschrijven via blog footer

Jij bepaalt de kerstsfeer, wij helpen je op weg

Altijd als eerste op de hoogte van mooie aanbiedingen, tips & inspiratie?

✉️  Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Maximaal 5x per jaar. Geen spam, beloofd!