Gratis of lage verzendkosten       Binnen 24 uur verzonden       Klantbeoordeling 9,4/10       Korting bij meerdere items
  Gratis of lage verzendkosten       Binnen 24 uur verzonden       Klantbeoordeling 9,4/10

Kerstverlichting buiten kopen?

Je hebt dé specialist in kerstverlichting voor buiten gevonden! Bij ons vind je buiten kerstverlichting in alle soorten, maten, lichtkleuren én voor elke toepassing. Ontdek nu ons enorme assortiment en geef jouw buitenruimte een magische sfeer.

Oorspronkelijke prijs was: € 14,95.Huidige prijs is: € 12,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 16,95.Huidige prijs is: € 13,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 19,95.Huidige prijs is: € 15,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 23,95.Huidige prijs is: € 17,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 28,95.Huidige prijs is: € 22,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 14,95.Huidige prijs is: € 12,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 16,95.Huidige prijs is: € 13,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 19,95.Huidige prijs is: € 15,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 9,95.Huidige prijs is: € 8,50.
Oorspronkelijke prijs was: € 14,95.Huidige prijs is: € 12,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 24,95.Huidige prijs is: € 18,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 32,95.Huidige prijs is: € 24,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 39,95.Huidige prijs is: € 32,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 44,95.Huidige prijs is: € 37,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 9,95.Huidige prijs is: € 8,50.
Oorspronkelijke prijs was: € 14,95.Huidige prijs is: € 12,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 24,95.Huidige prijs is: € 18,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 32,95.Huidige prijs is: € 24,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 39,95.Huidige prijs is: € 32,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 9,95.Huidige prijs is: € 8,50.
Oorspronkelijke prijs was: € 14,95.Huidige prijs is: € 12,95.

Kerstverlichting buiten: creëer een magische sfeer in je buitenruimte

Het versieren van je buitenruimte met kerstverlichting is een geweldige manier om de gezelligheid van de feestdagen naar buiten te brengen. Met de juiste verlichting creëer je een betoverende sfeer die je samen met familie, vrienden en voorbijgangers kunt beleven. Graag geven we je praktische tips en advies voor het kiezen, kopen en installeren van kerstverlichting buiten.

De juiste kerstverlichting voor buiten kiezen

Bij het selecteren van kerstverlichting voor buiten is het essentieel om te kiezen voor producten die speciaal ontworpen zijn voor buitengebruik. Let op de IP-beschermingsgraad (minimaal IP44) die aangeeft hoe goed de verlichting bestand is tegen vocht en stof.

Al onze kerstverlichting producten hebben minimaal een IP44-certificering, en de producten van Blynx Connect hebben zelfs een IP67-certificering. Deze zijn overigens ook allemaal koppelbaar met elkaar.

Kies voor LED-verlichting, deze is energiezuinig, duurzaam en geeft een helder, warm licht. LED-verlichting heeft ook een lange levensduur, waardoor je jarenlang plezier kunt hebben van je investering.

Bepaal je stijl en gewenste kleuren

Bedenk welke sfeer je wilt creëren met je buitenverlichting. Ga je voor traditioneel warm wit licht of juist voor opvallende, kleurrijke verlichting? Populaire opties zijn:

  • Koppelbare kerstverlichting: veelzijdig en makkelijk te bevestigen in bomen, aan gevels, op een balkon of andere buitenobjecten.
  • IJspegelverlichting: creëert een ouderwets gezellige kerstsfeer en is perfect voor langs de dakrand.
  • Kerstboom buiten: lichtgevende LED kerstbomen voor buiten van Fairybell en Twinkly.
  • Kerstverlichting buiten figuren: decoratieve kerstfiguren zoals kerststerren, kerstbollen of sneeuwvlokken.
  • Guirlande met verlichting: prachtig kerstgroen voorzien van kerstlampjes, perfect voor het accentueren van lijnenspellen aan de gevel van je woonhuis of bedrijfspand.

Overweeg eventueel om verschillende soorten verlichting te combineren voor een uniek en sfeervol effect. Bijvoorbeeld, gebruik koppelbare kerstverlichting in bomen, netverlichting voor de haag en voeg ijspegelverlichting toe langs de dakrand voor een extra dimensie.

Plan je verlichting zorgvuldig

Voordat je begint met het ophangen van de kerstverlichting, is het slim om een plan te maken. Meet de afstanden die je wilt verlichten en bereken hoeveel kerstverlichting je nodig hebt. Houd rekening met de locatie van stopcontacten en gebruik indien nodig verlengkabels. Zorg ervoor dat de kabels niet in de weg liggen om struikelgevaar te voorkomen. Verschillende accessoires zoals een stekkerblok met spies kunnen bijvoorbeeld ook van pas komen in jouw buitenproject.

Een handige tip is om een schets te maken van je buitenomgeving en hier de gewenste lichtpunten in je buiten kerstverlichting project op aan te geven. Zo krijg je een goed overzicht en kun je de benodigde materialen efficiënt kopen zonder dat je iets vergeet mee te bestellen. Houd ook rekening met de hoogte waarop je de kerstverlichting wilt aanbrengen en zorg voor een stabiele ladder, steiger of zelfs hoogwerker.

Installatie tips voor kerstverlichting buiten

  • Test de verlichting voordat je deze ophangt om te controleren of alles werkt.
  • Gebruik goothaken om de kerstverlichting veilig en makkelijk te bevestigen.
  • Werk systematisch en start bij het dichtstbijzijnde stopcontact. Werk van daaruit verder weg.
  • Zorg voor een goede verdeling van de lichtpunten voor een mooi en evenwichtig effect.
  • Bescherm stopcontacten en stekkers tegen vocht met speciale afdekkingen zoals een stekkerdoos voor buiten.

Extra aandacht voor veiligheid is belangrijk bij het installeren van kerstverlichting buiten. Gebruik daarom voor buiten ook alleen maar minimaal IP44 kerstverlichting en accessoires zoals bijvoorbeeld een verlengsnoer buiten. Zorg er ook voor dat de verlichting stevig bevestigd is om schade door wind of regen te voorkomen.

Onderhoud en opslag van je lampjes

Na de feestdagen is het belangrijk om je kerstverlichting zorgvuldig te verwijderen en op te bergen. Haal de stekkers uit het stopcontact en verwijder voorzichtig alle bevestigingsmaterialen. Rol de verlichting gemakkelijk op met onze opberghaspels en berg deze op in een droge plaats. Het beste is om kerstverlichting op te bergen in een ademende verpakking. Dus géén afgesloten opbergdoos van plastic zonder ventilatie. De bedoeling is dat eventueel vocht kan verdampen en niet het hele jaar door inwerkt op de snoeren en lampjes. Een goede optie hiervoor is bijvoorbeeld aan een kartonnen verhuisdoos of een plastic opbergdoos waarin ventilatiegaatjes zitten. Zo blijft je verlichting in topconditie voor volgend jaar. Een goede opbergroutine verlengt de levensduur van je kerstverlichting aanzienlijk.

Duurzaamheid en energiebesparing

Bij het kiezen van kerstverlichting voor buiten is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid en energiebesparing. LED-verlichting is niet alleen energiezuiniger, maar gaat ook veel langer mee dan traditionele gloeilampen die energie slurpen. Door te kiezen voor LED bespaar je op je energierekening en draag je bij aan een beter milieu.

Overweeg ook het gebruik van een tijdschakelaar buiten of slimme stekker buiten om de kerstverlichting automatisch in en uit te schakelen. Zo hoef je er niet aan te denken en verspil je geen energie door de kerstverlichting buiten onnodig lang aan te laten staan. Je kunt je kerstverlichting ook uitrusten met een schemerschakelaar, waardoor de verlichting automatisch aangaat zodra het donker wordt.

Met deze praktische tips ben je helemaal klaar om je tuin of de buitenruimte van je bedrijf om te toveren tot een stijlvol kersttafereel. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de magische sfeer die kerstverlichting buiten creëert. Met de juiste voorbereiding, installatie en opslag heb je jaar na jaar plezier van je investering in sfeervolle buiten kerstverlichting.

Veelgestelde vragen over kerstverlichting buiten

Welke beschermingsgraad (IP-waarde) is het beste voor kerstverlichting buiten?

Kies altijd voor kerstverlichting die specifiek gemaakt is voor gebruik buiten en let daarbij goed op de IP-waarde. Deze waarde geeft aan hoe goed de verlichting beschermd is tegen vocht en stof. Voor buiten adviseren wij een minimale beschermingsgraad van IP44. Voor de meest veilige en storingsvrije oplossing zijn lampjes met IP67 echter de beste keuze. IP67 verlichting is nog beter bestand tegen barre weersomstandigheden.

Wat zijn de voordelen van koppelbare kerstverlichting buiten?

Het grote pluspunt van koppelbare kerstverlichting is dat je er makkelijk grote oppervlakken, objecten en langere lengtes op maat mee kunt verlichten. Je koppelt eenvoudig meerdere lichtsnoeren aan elkaar op basis van één aansluitsnoer (startkabel) voor een spectaculair effect. Daarnaast is koppelbare kerstverlichting buiten van het merk Blynx voorzien van stevige professionele kwaliteit rubberen snoeren, hoge kwaliteit LED lampjes en connectoren met IP67 bescherming. Deze kenmerken maken koppelbare kerstverlichting zeer duurzaam, uiterst betrouwbaar en het helpt bij een overzichtelijke installatie. Perfect dus als je bijvoorbeeld een groot aantal bomen of struiken wil verlichten of een hele gevel wil versieren.

Kan kerstverlichting voor buiten het hele jaar blijven hangen?

Dat hangt af van het type kerstverlichting. Simpele lichtsnoeren met een IP44 bescherming en PVC snoeren kun je het beste alleen in de periode tijdens de feestdagen buiten laten hangen. Onze professionele kwaliteit kerstverlichting van Blynx met een IP67 beschermingsgraad en hoogwaardige rubberen snoeren en LED lampjes is echter zo duurzaam, dat je deze desgewenst permanent buiten kunt laten. Wel slijten lampjes die constant aan weer en wind blootstaan natuurlijk sneller dan lichtjes die je alleen tijdelijk ophangt. Het beste is dus als je de lampjes door het jaar heen niet gebruikt deze droog op te bergen voor volgend seizoen.

Geven jullie ook persoonlijk advies over kerstverlichting buiten?

Absoluut, en met veel plezier! Onze ervaren klantenservice helpt je graag bij het uitzoeken van de perfecte kerstverlichting voor jouw project. Stuur ons gerust een foto van je tuin, huis, boom of ander object dat je wilt verlichten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Uiteraard zorgen we ook voor een vlotte levering, zodat je meteen aan de slag kunt.

Hulp nodig?

Heb je nog vragen over onze kerstverlichting buiten of kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons, we helpen je graag met advies. Of klik verder naar het overzicht met alle kerstverlichting producten.