Gratis of lage verzendkosten       Binnen 24 uur verzonden       Klantbeoordeling 9,4/10       Korting bij meerdere items
  Gratis of lage verzendkosten       Binnen 24 uur verzonden       Klantbeoordeling 9,4/10

Clusterverlichting kopen?

Clusterverlichting herken je snel aan de overvloed van magische mini led kerstlampjes. Met cluster lichtjes versier je kerstbomen of lijnenspellen in korte tijd met honderden of zelfs duizenden lampjes. Alle cluster verlichting die je bij ons kunt kopen is geschikt voor zowel buiten als binnen.

Oorspronkelijke prijs was: € 29,95.Huidige prijs is: € 23,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 34,95.Huidige prijs is: € 27,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 44,95.Huidige prijs is: € 37,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 64,95.Huidige prijs is: € 54,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 89,95.Huidige prijs is: € 69,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 29,95.Huidige prijs is: € 23,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 34,95.Huidige prijs is: € 27,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 44,95.Huidige prijs is: € 37,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 64,95.Huidige prijs is: € 54,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 89,95.Huidige prijs is: € 69,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 109,95.Huidige prijs is: € 89,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 39,95.Huidige prijs is: € 32,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 69,95.Huidige prijs is: € 59,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 37,95.Huidige prijs is: € 29,95.
Oorspronkelijke prijs was: € 49,95.Huidige prijs is: € 39,95.

Veelgestelde vragen en antwoorden over clusterverlichting

Een cluster verlichting is een type kerstverlichting lichtsnoer dat over de gehele lengte is voorzien van honderden vertakkingen met korte snoertjes. De vorm lijkt op die van een duizendpoot. Aan het uiteinde van elk kort snoertje is een LED kerstlampje bevestigd. Vanaf een afstand bekeken vormen de lichtjes samen een brede lichtslinger met honderden of zelfs duizenden lampjes.

Een normaal LED kerstverlichting lichtsnoer heeft een veel minder hoge dichtheid van lampjes. Bij een clusterverlichting zitten er veel meer LED lampjes op korte afstand van elkaar bevestigd. Vanwege deze bijzondere constructie geeft cluster verlichting qua uitstraling een veel ‘voller’ lichteffect dan een normaal LED kerstverlichting lichtsnoer.

Clusterverlichting kun je het beste gebruiken voor het verlichten van kerstbomen of het accentueren van lijnenspellen. In een kerstboom wordt clusterverlichting losjes rondom over de dennentakken gedrapeerd in de vorm van een spiraal die van boven naar beneden loopt. Bij het accentueren van lijnenspellen (bijvoorbeeld rondom een raam, deur, railing, schoorsteenmantel of gevel) wordt clusterverlichting meestal met tie-wraps (kabelbinders) aan het object bevestigd.

Ja, tegenwoordig is clusterverlichting altijd LED. Clusterverlichting met gloeilampjes mag niet meer verkocht worden. Dit geldt overigens voor alle soorten kerstverlichting. Gelukkig is de lichtkleur van LED cluster lampjes tegenwoordig even sfeervol als die van ouderwetse gloeilampjes.

We raden het volgende aantal lampjes clusterverlichting aan voor een kerstboom:

  • kerstboom van 0,5 meter: 448 of 588 lampjes *
  • kerstboom van 1 meter: 588 of 768 lampjes *
  • kerstboom van 1,5 meter: 1512 of 2040 lampjes *
  • kerstboom van 2,5 meter: 2040 of 3000 lampjes *
  • kerstboom van 3 meter: minimaal 3000 lampjes *

* Het eerste aantal lampjes staat voor een 'normale uitstraling' en het tweede aantal lampjes staat voor een 'magische uitstraling'.

Clusterverlichting met LED lampjes is zeer energiezuinig. Een cluster kerstverlichting met 768 LEDs verbruikt bijvoorbeeld 7,2 Watt en een clusterverlichting met 1512 LEDs 12 Watt. Het verbruik vind je ook op elke productpagina in de tabel met productkenmerken.

Ja, alle clusterverlichting in de lichtkleur ‘modern warm wit’ en ‘klassiek warm wit’ kun je dimmen met behulp van de ingebouwde dimmer. Clusterverlichting in ijswit of multicolor kan niet gedimd worden.

Timer clusterverlichting beschikt over een ingebouwde timer die ervoor zorgt dat de LED lampjes na 8 uur automatisch uitschakelen. 16 uur later gaan de lampjes automatisch weer aan. De 8-uurs timer begint te lopen vanaf het tijdstip dat de lampjes voor het eerst worden ingestoken. Vanaf dat moment zullen de clusterlampjes elke dag opnieuw blijven in- en uitschakelen op hetzelfde tijdstip. De ingebouwde timer kan indien gewenst ook uitgeschakeld worden, waarmee de lichtjes continu blijven branden.

Nee, niet alle clusterverlichting is koppelbaar. In ons assortiment kun je wel speciale koppelbare clusterverlichting vinden. Deze professionele kwaliteit clusterverlichting is van Blynx Connect. Naast koppelbaar, heeft deze cluster kerstverlichting een hogere IP67 beschermingsgraad, professionele kwaliteit LEDs met een hoge lichtopbrengst en is deze voorzien van stevige rubberen snoeren die tegen een stootje kunnen.

Met clusterverlichting maak je van elk object een feestje

Clusterverlichting is, zoals het woord misschien al een beetje verklapt, herkenbaar door de overvloed aan feeërieke kerstlampjes. De lampjes zijn niet netjes achter elkaar verdeeld, zoals we de reguliere kerstverlichting kennen. Clusterverlichting bevat namelijk enorm veel lampjes die op een speelse manier verdeeld zijn over het lichtsnoer, waardoor één snoer van veel meer lichtjes is voorzien. Clusterverlichting is veelzijdig inzetbaar en staat bijvoorbeeld prachtig in de kerstboom, maar ook langs de rand van je balkon. Kwaliteit staat bij KerstverlichtingBuiten.com hoog in het vaandel, vandaar dat onze clusterverlichting is voorzien van hoogwaardige kwaliteit energiezuinige en duurzame LED lampjes. Kies voor onze #1 koppelbare clusterverlichting en tover jouw woning, bedrijfspand of een openbare ruimte om tot een waar winterparadijs!

Snel en eenvoudig jouw cluster verlichting online kopen

Wij begrijpen dat onze klanten een hoop aan hun hoofd hebben tijdens de aanloop naar de feestdagen. Het uitzoeken van leuke cadeaus, lekkere recepten, de juiste ingrediënten en mooie kerstversiering kost stiekem best veel tijd. Wij hebben ons volledige aanbod kerstversiering daarom handig onderverdeeld in categorieën, zodat jij in één oogopslag gevonden hebt waar je naar op zoek was. Op een werkdag besteld? Dan is jouw bestelling al binnen 24 uur verzonden! Bedraagt jouw bestelling 50 euro of meer? In dat geval wordt deze zelfs gratis thuisbezorgd. Zo haal jij met een paar klikken op de knop de ideale kerstversiering in huis, waar je gegarandeerd nog jarenlang plezier van zult hebben.

Voordelen van clusterverlichting in je kerstboom

Zoals al eerder beschreven bevat clusterverlichting een heleboel kerstlampjes. Deze zijn speels over de gehele lichtsnoer verdeeld, waardoor een magisch en vol lichteffect ontstaat. Bovendien beschikt clusterverlichting over een aantal fijne voordelen ten opzichte van reguliere kerstverlichting. Doordat kerstverlichting in een cluster over meer lampjes per meter snoer beschikt, creëer je een voller effect dat zorgt voor een gezellige en warme kerstsfeer. Dit betekent dat je niet langer jouw kerstboom twintig keer rond hoeft te gaan voordat deze van genoeg verlichting is voorzien. Hiermee bespaar je een hoop tijd en frustratie. Doordat een reguliere verlichtingssnoer meerdere malen om de boom gewikkeld dient te worden, is de kans namelijk groter dat deze niet in gelijke stukken over het oppervlak zal worden verdeeld. De lichtsnoer raakt overigens ook minder snel in de war: doordat deze is voorzien van uitstekende lichtdraadjes, is de kans kleiner dat de snoer meerdere malen om zichzelf zal wikkelen. Het versieren van jouw (kerst)boom hoeft niet langer tijdrovend en frustrerend te zijn, want met cluster kerstboomverlichting creëer je in slechts een paar wikkelingen een volle lichtjesboom.

Cluster kerstverlichting is veelzijdig inzetbaar

Onze cluster kerstverlichting is op veel manieren inzetbaar. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit LED lampjes die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, kan de cluster verlichting ook buiten toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan het versieren van die twee boompjes in de voortuin. In slechts enkele minuten zijn deze omgetoverd tot twee magische lichtbomen waar menig voorbijganger jaloers op zal zijn. Hoe krijgt iemand zo’n grote hoeveelheid lampjes zo mooi verdeeld? Het antwoord is simpel: met clusterverlichting is dit klusje in slechts enkele minuten geklaard. Bovendien is de feestverlichting niet alleen geschikt om (kerst)bomen mee te versieren, zo kun je bijvoorbeeld ook jouw deurpost, raam, balkonreling, schutting of dakgoot voorzien van een grote hoeveelheid schitterende kerstlichtjes.

Hoogwaardige kwaliteit voor buiten

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en vinden het belangrijk dat onze producten jarenlang meegaan. Omdat onze Lumineo clusterverlichting breed inzetbaar is, en dus ook geschikt is voor gebruik buitenshuis, is deze voorzien van de beste kwaliteit LED lampjes en een rubberen snoer. Zo is deze nr. 1 kerstverlichting bestand tegen alle weersomstandigheden en hoef jij je geen zorgen te maken tijdens een hevige sneeuwstorm, hagelbui of vrieskou.

In tegenstelling tot reguliere kerstverlichting zal de clusterverlichting in ons assortiment jarenlang meegaan ondanks de eventuele weersomstandigheden die deze zal moeten doorstaan. Na de decembermaand berg je de verlichting compact en handig op, waarna je deze het jaar erop weer tevoorschijn tovert en de gewenste objecten binnen een handomdraai voorziet van de mooiste kerstverlichting.

Energiezuinig én extra brandveilig

Onze clusterverlichting is echter van nóg meer voordelen voorzien. Naast weersbestendig, is deze namelijk ook nog eens zeer energiezuinig. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit is deze namelijk wel 5 tot 10 keer zuiniger dan reguliere kerstverlichting! Hiermee draag je niet alleen bij aan het milieu, maar bespaar je ook nog eens een aantal euro’s tijdens de toch al zo dure decembermaand. Tegenwoordig is de LED kerstverlichting niet meer zoals we deze kennen van vroeger, toen het voornamelijk nog werd geassocieerd met een koele witte look. Dankzij de moderne ontwikkelingen op het gebied van verlichting, is de LED verlichting van de hedendaagse dag namelijk ook beschikbaar in warm witte kleuren die toch voor dat kleine beetje extra gezelligheid zorgen. Ondanks de warme uitstraling van deze vernieuwde LED verlichting zijn de lampjes zo ontworpen dat ze niet warm worden. Hierdoor kunnen wij extra brandveiligheid garanderen. Bovendien is dit helemaal voordelig wanneer je kleine kinderen hebt die maar al te graag van alles vastpakken. Wij staan 100% achter de kwaliteit van onze nr. 1 producten, vandaar dat wij zonder enige twijfel maar liefst twee jaar garantie bieden op al onze cluster verlichting.

Verschillende varianten

Wij bieden graag voor elk wat wils, vandaar dat onze clusterverlichting in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar is. Wil je voor een warme, gezellige en huiselijke kerstsfeer gaan? Dan is onze clusterverlichting met warm wit licht hier de perfecte keuze voor! Toch liever een ijskoude look? Kies dan voor de koud witte variant. Hou je van veel vrolijke kleuren? Onze clusterverlichting is ook verkrijgbaar in multi colour. Daarnaast heb je niet alleen de keuze uit verschillende kleuren lampjes, ook de snoeren variëren in kleur. Zo kun je voor een zwarte, witte of transparante snoer gaan. Bovendien heb je keuze in hoeveelheid lampjes en lengte van het verlichtingssnoer. Wil je slechts de rand van de openhaard voorzien van warme verlichting? Kies dan voor de cluster kerstverlichting met warm wit licht van 4,5 meter lang met 588 LED lampjes. Toch een groter oppervlak versieren? Het langste clusterverlichtingssnoer in ons assortiment is maar liefst 27 meter lang en voorzien van 3000 LED lichtjes! Is dit alsnog niet voldoende? Kies dan voor onze koppelbare clusterverlichting met zwart rubberen snoer en warm of koud wit licht!

Koppelbare cluster lichtjes in een professioneel verlichtingsproject

Dankzij onze #1 professionele clusterverlichting die koppelbaar is met andere verlichtingselementen zoals koppelbare kerstverlichting, is het gebruik van meerdere stekkerblokken, stekkers en stopcontacten verleden tijd. Met behulp van een eenvoudig koppelsysteem kun je namelijk snel, makkelijk en veilig zowel binnen als buiten meerdere verlichtingselementen aan elkaar koppelen. Zo bevestig je binnen een handomdraai het beginpunt van jouw clusterverlichting aan het uiteinde van de startkabel, waarna je bijvoorbeeld hier weer een volgende verlichtingsslinger op aansluit. Super handig, want jij kunt dankzij dit systeem een heel bedrijfspand of winkelcentrum voorzien van de mooiste kerstverlichting terwijl je hier slechts één aansluitkabel voor hoeft te gebruiken!

Twinkly clusterverlichting met app

Bekijk ook eens de clusterverlichting mét app van het merk Twinkly. De innovatieve verlichting van Twinkly zal je verrassen met zijn kleuren, lichtpatronen en speciale effecten.

Hulp nodig?

Heb je nog vragen over clusterverlichting of kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons, we helpen je graag met advies. Of klik verder naar het overzicht met alle kerstverlichting buiten producten.