Je steekt het aansluitsnoer in het stopcontact en sluit daar vervolgens een lichtsnoer met LED kerstlampjes op aan − en nog één, en nog één. Totdat je je hele tuin, woonhuis of bedrijfspand van sfeervolle kerstlichtjes hebt voorzien op basis van maar één stekker. Inderdaad: zo simpel is het met professionele koppelbare kerstverlichting buiten.

Van woonhuis tot winkelcentrum, het stadhuis, de hele winkelstraat, bomen op het plein of in de tuin, je kunt het zo groot of divers niet bedenken of je kunt het magisch verlichten met koppelbare kerstverlichting buiten. Én de installatie ervan is ook nog eens heel eenvoudig!

Zo werkt koppelbare kerstverlichting buiten

IJspegelverlichting langs je dakrand, lichtsnoeren voor boomverlichting of netverlichting voor je haag, welke koppelbare kerstlampjes je ook kiest, het basisprincipe is heel eenvoudig.

Je steekt de startkabel (het aansluitsnoer voor je koppelbare kerstlampjes) in het stopcontact en sluit daarop het eerste koppelbaar kerstverlichting product op aan. Vervolgens kun je blijven doorkoppelen totdat je de gewenste lengte bereikt, door telkens de uitgang van het ene product te bevestigen aan de ingang van het volgende product.

Daarbij hoef je het overigens niet bij één soort kerstverlichting te houden. Op onze professionele kerstverlichting overzicht pagina vind je alle koppelbare verlichting die je naar hartelust kunt koppelen en combineren. Dus van gewone lichtsnoeren, ijspegel kerstverlichting, netverlichting of clusterverlichting, lichtgordijnen en zelfs guirlandes met verlichting en natuurlijk prachtige 3D of 2D kerstfiguren om je verlichting project de finishing touch te geven.

Om dat koppelen nu helemaal eenvoudig en op maat te maken voor jouw project, zijn er nog twee dingen waar je van moet weten: splitters en verlengsnoeren zonder lampjes.

koppelbare kerstverlichting buiten
In deze gezellige voortuin zijn vier boompjes sierlijk voorzien van koppelbare lichtsnoeren met LED lampjes. De vier boompjes zijn zonder gedoe op 1 stekker doorgekoppeld. Foto: A. Eigenhuis

Splitters en verlengsnoeren voor koppelbare kerstverlichting

Wat nu als je twee (of meer) verschillende kanten op wilt met je koppelbare kerstverlichting buiten? Bijvoorbeeld dat je vanuit je winkelpand in het midden van de winkelstraat twee kanten op wilt. Of samen met je buurtvereniging de woonhuizen van de buren aan beide kanten wilt meeverlichten.

In zo’n geval kun je werken met zogeheten splitters die, zoals de naam al doet vermoeden, het snoer opsplitsen. Door gebruik te maken van een splitter creëer je bijvoorbeeld twee (of zelfs nog meer) verschillende uitgangen, waaraan je twee verschillende lichtsnoeren kunt bevestigen, waarmee je dus twee verschillende kanten op kunt.

Naast ‘meerdere kanten uitgaan’ zul je in de praktijk bij het vormgeven van je koppelbare kerstverlichting buiten project, er tegenaan lopen dat je soms afstanden tussen objecten wilt overbruggen zonder lampjes.

Voor dat doeleind kun je koppelbare verlengsnoeren zonder lampjes gebruiken, die verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes variërend van 1 meter tot 20 meter. Net zoals de verschillende soorten koppelbare kerstverlichting, kun je de splitters en verlengsnoeren eenvoudig met elkaar combineren.

Je hoeft met koppelbare kerstverlichting overigens niet weer bij het beginpunt uit te komen. Je kunt eindigen waar je maar wilt. Dat is dus anders dan bij ouderwetse kerstverlichting waarbij je moest ‘rondgaan’. Elk koppelbaar lichtsnoer heeft bij de uitgang een waterdicht dopje waarmee je het, als je klaar bent met koppelen, waterdicht en veilig kunt afsluiten.

koppelbare ijspegelverlichting buiten
Alleen jouw huis verlichten? Samen met de buren maak je het nog mooier door de kerstverlichting in je straat of woonblok een stijlvolle uniforme uitstraling te geven. Én: je krijgt op onze website ook nog eens automatisch kerstverlichting groothandel korting wanneer je meerdere stuks bestelt. Foto: J. Riphagen

Voortuin voorbeeld: een boompje, de haag en de dakrand op één stekker

Met koppelbare kerstverlichting ben je dus in staat om op basis van maar één startkabel en één stopcontact je hele pand, tuin, winkelstraat of zelfs een plein van sfeervolle kerstlichtjes te voorzien. Graag geven we je een voorbeeld van hoe dat in de praktijk uitgewerkt kan worden.

Stel je wilt in je voortuin een boompje, de rechte haag en de dakrand deze Kerst voorzien van gezellige lampjes. Hoe pak je dat dan aan zonder dat er een wir-war van stekkers en snoeren ontstaat?

Zo doet je dat:

  1. Je begint met je startkabel (1,5 meter lang) aan te sluiten op het stopcontact in de garage.
  2. Vervolgens koppel je aan de startkabel een verlengsnoer zonder lampjes van 5 meter om zo onder de garagepoort door naar de voet van het boompje in de hoek van je voortuin te gaan. Op deze manier verleng je dus het aanloopsnoer.
  3. Aan het uiteinde van je koppelbaar verlengsnoer van 5 meter (bij de voet van je boom) koppel je vervolgens een 2-weg splitter.
  4. Aan de ene uitgang van je 2 weg-splitter koppel je 4 koppelbare kerstverlichting lichtsnoeren achter elkaar door om de stam en takken van het boompje te omwikkelen met lampjes.
  5. Aan de andere uitgang van je 2-weg splitter koppel je een 3 meter lang koppelbaar verlengsnoer om naar het beginpunt van je haag te gaan.
  6. Vervolgens koppel je aan het uiteinde van dit 3 meter verlengsnoer bij de haag, drie stuks netverlichting aan elkaar waarmee je de haag mooi egaal kunt verlichten.
  7. Omdat je haag niet helemaal aan een stuk doorloopt, koppel je aan het uiteinde van de tweede netverlichting een verlengsnoer van 1 meter zonder lampjes om het tuinpaadje te overbruggen en naar het beginpunt van je derde netverlichting te gaan.
  8. Aan de uitgang van je derde netverlichting koppel je een verlengsnoer van 10 meter om daarmee omhoog naar het beginpunt van je dakrand te gaan.
  9. Daar koppel je tot slot 2 stuks ijspegelverlichting van 3 meter breed (6 meter in totaal) aan elkaar elkaar, waarmee je de dakrand prachtig voorziet van dezelfde lichtkleur lampjes als het boompje en de haag.
  10. Aan het eindpunt van je ijspegelverlichting laat je het afsluitdopje zitten (tip: draai hem nog eens extra goed aan), zodat daar geen vocht in de laatste koppeling van je kerstverlichting ijspegels.

Tip: hang je ijspegelverlichting eenvoudig aan de dakrand zonder gereedschap met behulp van kerstverlichting goothaakjes.

netverlichting buiten groot
Een lange haag verlicht je moeiteloos en prachtig egaal met koppelbare lichtnetten. Natuurlijk ook weer op één stekker. Foto: D. Hoognijs

Met de basisprincipes uit deze aanpak kun je dus elke situatie perfect op maat verlichten. Telkens als je tussendoor een stuk wilt overbruggen, bijvoorbeeld de afstand tussen twee bomen of een stuk dakrand, dan gebruik je daarvoor een koppelbaar verlengsnoer zonder lampjes. En wanneer je verschillende kanten uit wilt gaan, gebruik je een splitter. Op de laatste uitgang in de gekoppelde keten (waar je dus niets meer aan gaat doorkoppelen) laat je voor de veiligheid de afsluit schroefdop zitten zodat hier geen water in kan komen. Want vergeet niet: er staat 230 Volt op deze professionele lampjes.

IP67 professionele kerstverlichting: veilig én zuinig

Dat brengt ons meteen bij de veiligheid van koppelbare professionele kerstverlichting. Buiten dat ook de professionele LED kerstverlichting energiezuinig is, zijn deze koppelbare kerstlampjes voor buiten bevestigd op stevige, dikke en kwalitatief hoogwaardige rubberen kabels. Die kunnen niet alleen tegen een (flink) stootje, handig als je bijvoorbeeld een flinke boom wilt omwikkelen. Ze zijn met hun IP67 kwaliteit ook bestendig tegen het wisselvallige Nederlandse en Belgische (winter)weer, dus regen-, sneeuw-, hagel-, kou- en vochtbestendig.

Dit heb je nodig om kerstverlichting te koppelen in jouw project

Wil je uitrekenen en bepalen wat je allemaal precies nodig hebt voor het object of de objecten die je wilt gaan voorzien van koppelbare kerstverlichting? En de werkwijze ervan nog eens op je gemak nalezen? Klik dan op de volgende link voor een handig 3-stappenplan met uitgebreide(re) uitleg over koppelbare kerstverlichting kopen.

Ook handig: hier kun je uitrekenen hoeveel kerstlampjes je nodig hebt voor je kerstboom of hoeveel lichtjes je nodig hebt voor boomverlichting in een kale loofboom.

koppelbare kerstverlichting ijspegel
Een daklijn accentueer je mooi met kerstverlichting ijspegels. Deze klant maakte zijn project compleet door ook de balustrade langs het water sfeervol mee verlichten. Alle lampjes samen op 1 aansluitsnoer. Foto: JM Dienstverlening

De mogelijkheden met koppelbare kerst verlichting zijn (bijna) eindeloos

Je ziet: de mogelijkheden zijn eindeloos. Kun je dan echt zo lang je kerstverlichting blijven doorkoppelen als je zelf wilt? Bijna. In de praktijk mag je doorgaan tot aan het wettelijk maximaal toegestane aantal lampjes op een startkabel. Maar geloof ons: dat zijn er echt ontzettend veel. Je treft dit maximale aantal telkens terug op de productverpakking en in de beschrijving bij de producten op onze website. Kom je er niet uit? Neem dan gewoon even contact met ons op. We helpen altijd graag.

Dus ga deze Kerst gerust helemaal los met koppelbare kerstverlichting, je kunt eigenlijk niets verkeerd doen, anders dan erop letten dat je de koppelingen goed stevig aan elkaar schroeft voor de waterdichtheid én je niet het maximum aantal lampjes gekoppeld aan de startkabel overschrijdt.

Jarenlang plezier hebben van je kerstlampjes, doe je door ze niet permanent buiten te installeren. Ondanks dat onze professionele koppelbare kerstverlichting héél veel kan hebben, slijten je lampjes nu eenmaal veel sneller wanneer je ze het hele jaar door blootstelt aan de UV-straling van zonlicht, temperatuurwisselingen en het inwerken van vocht. Gebruik je je verlichting de rest van het jaar niet? Neem dan even de moeite om ze voorzichtig af te halen en in een ademende verpakking op te bergen voor volgend seizoen. Extra tip: deze slimme haspels zijn superhandig voor je kerstverlichting opbergen.

Nieuwsbrief - Inschrijven via blog footer

Jij bepaalt de kerstsfeer, wij helpen je op weg

Altijd als eerste op de hoogte van mooie aanbiedingen, tips & inspiratie?

✉️  Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Maximaal 5x per jaar. Geen spam, beloofd!