Gratis of lage verzendkosten       Binnen 24 uur verzonden       Klantbeoordeling 9,3/10       Korting bij meerdere items
  Gratis of lage verzendkosten       Binnen 24 uur verzonden       Klantbeoordeling 9,3/10
koppelbare kerstverlichting kopen

Koppelbare kerstverlichting kopen

Koppelbare kerstverlichting kopen is helemaal niet moeilijk, dat willen we je laten zien met behulp van de onderstaande korte 3-stappen uitleg.

Stap 1: een startkabel in je winkelmandje doen

In 3 eenvoudige stappen maak je de mooiste blikvangers met behulp van koppelbare kerstverlichting.

Het beginpunt van je koppelbare kerstverlichting is een startkabel met een snoerlengte van 1,5 meter, verkrijgbaar met zwart snoer of wit snoer. De startkabel is het aansluitsnoer voor je koppelbare kerstlichtjes.

Aan een startkabel zit aan de ene kant een normale 230 Volt stekker die je in het stopcontact kunt doen. Aan de andere kant van de startkabel zit een waterdichte aansluiting waaraan je veilig de reeks koppelbare kerstlampjes kunt koppelen (zie stap 2).
startset koppelbare kerstverlichting
Let op: de startkabel zit niet inbegrepen bij koppelbare kerstverlichting producten, dit aansluitsnoer kun je los kopen.

Stap 2: koppelbare kerstverlichting kiezen

Kies vervolgens de door jou gewenste soort koppelbare kerstverlichting producten die je wilt gaan koppelen aan je startkabel. Hieronder zie je voorbeelden van de verschillende soorten koppelbare kerstverlichting producten die je bij ons kunt kopen:

koppelbare kerstverlichting kopen

Welk koppelbaar product je ook kiest, er zitten altijd 2 aansluitingen aan een koppelbaar kerstverlichting product: een ingang en een uitgang.

Op de ingang van het eerste kerstverlichting product uit de gekoppelde reeks sluit je de startkabel aan. Vanaf de uitgang van het eerste kerstverlichting product kun je vervolgens verder gaan met doorkoppelen naar volgende koppelbare kerstverlichting producten in de reeks. Zo koppel je dus telkens de uitgang van het ene product aan de ingang van het andere product. Op de uitgang van elk koppelbaar product is telkens een waterdicht veiligheidsdopje meegeleverd dat bedoeld is om te laten zitten als afdichting op het laatste product in de gekoppelde reeks.

Goed om te weten: de verschillende koppelbare kerstverlichting producten die je in het bovenstaande overzicht ziet staan, hebben allemaal hetzelfde type aansluiting (ingang en uitgang) per product. Je kunt dus indien gewenst verschillende soorten koppelbare kerstverlichting met elkaar combineren. Zo verlicht je met koppelbare kerstverlichting eenvoudig je hele tuin, huis of bedrijfspand op basis van maar één stopcontact. Handig toch?

Let op: de enige uitzondering van koppelbare producten die niet met de bovenstaande producten te combineren zijn, betreft de koppelbare bolverlichting. De bolverlichting producten hebben een ander type aansluiting en daarom ook een eigen type startkabel. Verder werkt het koppelbare systeem van de bolverlichting precies hetzelfde als de bovenstaande koppelbare producten die je bij ons kunt kopen.

professionele kerstverlichting
Klik op bovenstaande afbeelding voor een vergroting

Tot slot is het goed om te weten dat alle koppelbare kerstverlichting producten een begin- en eindpunt los van elkaar hebben. Ze bestaan dus niet uit een ronde kring zoals dat vroeger bij ouderwetse kerstverlichting het geval was. Bij het aanbrengen van koppelbare kerstverlichting hoef je dus niet ‘rond te gaan’ en kun je het eindpunt van je lichtsnoer overal laten stoppen waar je maar wilt.

Stap 3 (optioneel): handige verlengsnoeren en splitters toevoegen

Optioneel: afhankelijk van hoe je kerstverlichting project eruit komt te zien, kun je ervoor kiezen om je koppelbare kerstverlichting systeem uit te breiden met handige verlengsnoeren en/of splitters. Verlengsnoeren en splitters zijn net zoals de andere koppelbare kerstverlichting producten eenvoudig met elkaar te combineren. Zo kun je dus indien gewenst meerdere verlengsnoeren of splitters aan elkaar koppelen en op verschillende manieren combineren met de bovenstaande koppelbare kerstverlichting producten uit het overzicht.

Verlengsnoeren zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om tussen de startkabel en het eerste kerstverlichting product in de reeks te plaatsen. Op die manier kun je bijvoorbeeld eenvoudig een langer aanloopsnoer zonder lampjes maken.

Verlengsnoeren kun je natuurlijk ook gebruiken om afstanden te overbruggen waar je geen lampjes wilt hebben.

Denk bijvoorbeeld aan:

Dit zijn maar enkele voorbeelden. Er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk met verlengsnoeren en koppelbare kerstverlichting producten. Zo kun je je kerstverlichting project professioneel en veilig precies op maat maken.

kerstverlichting koppelbaar kopen

Splitters kun je gebruiken om één ingang om te zetten in twee of zelfs meerdere uitgangen van waaruit je vervolgens verder kunt doorkoppelen. Zo kun je bijvoorbeeld een 2-weg splitter gebruiken om vanuit een punt, twee verschillende kanten uit te gaan met je lichtsnoeren. Een 6-weg splitter kun je bijvoorbeeld gebruiken om vanuit de stam van een boom 6 verschillende hoofdtakken van de boom te verlichten. Of een 10-weg splitter zou je kunnen gebruiken om in combinatie met lichtsnoeren hangend aan elke uitgang, een lang lichtgordijn te maken voor het verlichten van bijvoorbeeld een hoge gevel.

koppelbare kerstverlichting uitleg

Veilig en lang genieten van je koppelbare kerstverlichting

In de praktijk zul je merken dat het werken met koppelbare kerstverlichting heel eenvoudig is en dat je eigenlijk niets verkeerd kunt doen. Omdat onze koppelbare kerstverlichting producten van professionele kwaliteit zijn, gaan ze lang mee en hoef je je geen zorgen te maken over veiligheid omdat ze CE en RoHS gecertificeerd zijn.

Het grote verschil met niet-professionele koppelbare kerstverlichting die je in bouwmarkten en bij reguliere winkels kunt krijgen, zit hem in de dikte van de kabels en de kwaliteit van de LED kerstlampjes die bij onze professionele kerstverlichting een veel hogere lichtopbrengst en langere levensduur hebben.

Het enige waar je zelf in verband met de veiligheid op moet letten, is dat je niet meer dan het maximaal toegestane aantal lichtsnoeren aan een startkabel koppelt. Het maximale aantal producten dat aan één startkabel gekoppeld mag worden, staat telkens bij de uitgebreide productinformatie van elk koppelbaar kerstverlichting product aangegeven.

Tip: wil je meer koppelbare lichtsnoeren in een project gebruiken dan er op één startkabel mogen worden aangesloten? Denk bijvoorbeeld aan een hele grote loofboom met 3.000 lampjes verlichten. Geen probleem. Gebruik dan eenvoudig twee of meer startkabels om zo het totaal aantal gewenste lampjes te kunnen aansluiten. Bij gebruik van meerdere startkabels kun je eventueel een handige professionele stekkerdoos voor buiten gebruiken om alle startkabels samen op één stopcontact aan te sluiten.