< Terug naar de veelgestelde vragen

Kan ik de lampjes van een vlaggenmast kerstverlichting vervangen?

Ja, de lampjes van een Fairybell vlaggenmast kerstverlichting kun je vervangen. De lampjes van een Twinkly vlaggenmast kerstverlichting zijn echter niet vervangbaar.

Hoe werkt het vervangen van lampjes bij een Fairybell kerstboom?

Een Fairybell vlaggenmast kerstverlichting bestaat uit losse lichtsnoeren die in de vorm van vlakken (langwerpige driehoeken) aan elkaar zijn bevestigd in een gepatenteerd ontwerp. De aan elkaar geschakelde bevestigde vlakken van lichtsnoeren vormen samen de LED kerstboom lichtfiguur.

Indien er in een bepaald vlak van een Fairybell LED kerstboom een of meerdere lampjes kapot zouden gaan, dan kan het gehele lichtsnoer in het betreffende vlak vervangen worden, zonder dat daarvoor alle lichtsnoeren in het product vervangen moeten worden.

‘Webbing’: de losse lampjes van een Fairybell vlaggenmast verlichting

Een los lichtsnoer van een vlak in de Fairybell vlaggenmast verlichting wordt ook wel een ‘webbing’ genoemd. Indien er binnen de garantietermijn van 3 jaar LED lampjes in een van de webbings kapot gaan, dan wordt dit door de fabrikant Fairybell opgelost door het kosteloos toezenden van een nieuwe webbing.

Indien lampjes kapot gaan buiten de garantietermijn van 3 jaren, dan kan een losse webbing worden nabesteld.

Waarom kun je de lampjes van een Twinkly vlaggenmast kerstverlichting niet vervangen?

Twinkly vlaggenmast kerstverlichting is voorzien van complexe LED techniek die het mogelijk maakt dat elk lampje in een Twinkly kerstverlichting individueel kan worden aangestuurd.

Door deze geavanceerde techniek kunnen individuele lampjes in een andere kleur worden ingesteld en uit-/aangeschakeld worden bij het afspelen van effecten vanuit de Twinkly kerstverlichting app. De de complexiteit van deze techniek maakt dat het niet mogelijk om lichtjes in een Twinkly kerstverlichting te vervangen.

Wel is het goed om te weten dat Twinkly vlaggenmast kerstverlichting qua constructie en type LED lichtjes van zeer hoge kwaliteit is en de LEDs meer dan 20.000 uren meegaan.

< Terug naar de veelgestelde vragen of Ga naar de vlaggenmast kerstbomen >