< Terug naar de veelgestelde vragen

Werkt Blynx Festoon prikkabel verlichting gelijk vanuit de doos?

Ja, als je een startkabel meebestelt dan kun je je prikkabel meteen aansluiten en gebruiken vanuit de doos.

Indien je vergeet om een startkabel mee te bestellen dan kun je je lichtsnoer niet meteen gebruiken, omdat je het lichtsnoer niet direct kunt aansluiten op het stopcontact.

Zo werkt de startkabel van je prikkabel

Hoe je sfeerverlichting project er ook uit komt te zien, het beginpunt van je koppelbare prikkabel lichtsnoer is altijd een startkabel. De startkabel wordt ook wel het aansluitsnoer genoemd. Dit aansluitsnoer heeft een lengte van 1,5 meter.

Aan de startkabel van je Blynx Festoon prikkabel zit aan de ene kant een normale 230 Volt stekker die je in het stopcontact kunt doen. Aan de andere kant van de startkabel zit een waterdichte stekker met een schroefkoppeling waaraan je veilig de reeks prikkabel lichtsnoeren kunt gaan doorkoppelen.

Meer dan een startkabel heb je dus niet nodig om je prikkabel lampjes vanuit de doos aan te kunnen sluiten op een stopcontact. Zo simpel is het dus, de eerste stap van koppelbare prikkabel kopen en gebruiken.

startkabel

Niet vergeten om mee te bestellen: een startkabel

De startkabel zit dus niet inbegrepen bij prikkabel lichtsnoeren. De reden hiervoor is omdat je normaal gesproken maar één startkabel nodig hebt, ook als je meerdere lichtsnoeren koopt en aan elkaar doorkoppelt. Het zou zonde zijn als we bij elke prikkabel een startkabel zouden meeleveren, omdat dit het product onnodig duurder maakt.

Vergeet dus niet om minimaal een startkabel mee te bestellen om zo je lampjes meteen aan te kunnen sluiten.

Gerelateerde vragen over onze prikkabels

< Terug naar de veelgestelde vragen of Ga naar de prikkabels >