Gratis of lage verzendkosten       Binnen 24 uur verzonden       Klantbeoordeling 9,3/10       Korting bij meerdere items
  Gratis of lage verzendkosten       Binnen 24 uur verzonden       Klantbeoordeling 9,3/10
prikkabel kopen

Prikkabel kopen

Onze professionele prikkabels (bolverlichting) kun je in lengte, aantal lampen en afstand tussen de lampen, precies afstemmen op jouw feestverlichting of kerstverlichting project. Koppelbare prikkabel kopen doe je bij ons in twee eenvoudige stappen.

Stap 1: een startkabel in je winkelmandje doen

Met onze koppelbare prikkabel bolverlichting maak je in korte tijd de meest sfeervolle blikvangers. Hoe je feestverlichting project er ook uit komt te zien, het beginpunt van je koppelbare prikkabel led bolverlichting is altijd een startkabel (ook wel aansluitsnoer genoemd) met een snoerlengte van 1,5 meter.

Aan deze startkabel zit aan de ene kant een normale 230 Volt stekker die je in het stopcontact kunt doen. Aan de andere kant van de startkabel zit een waterdichte aansluiting waaraan je veilig de reeks prikkabel LED lampen kunt gaan doorkoppelen (zie stap 2).

Meer dan een startkabel heb je niet nodig om je bolverlichting vanuit de doos aan te kunnen sluiten. Zo simpel is het dus, de eerste stap van koppelbare prikkabel kopen.
prikkabel led
Let op: de startkabel zit niet inbegrepen bij koppelbare prikkabel led lichtsnoeren, dit aansluitsnoer kun je los kopen.

Stap 2: kies je favoriete kleur bolverlichting lichtsnoer(en)

Kies vervolgens de door jou gewenste uitvoering prikkabel feestverlichting producten die je wilt gaan koppelen aan je startkabel.

Hieronder geven we je graag een handig overzicht van de verschillende professionele koppelbare prikkabel led uitvoeringen, dat maakt prikkabel kopen net wat overzichtelijker.

Of je nu op zoek bent naar een prikkabel 10 meter, prikkabel 15 meter, prikkabel 20 meter, prikkabel 25 meter of een prikkabel 100 meter (of zelfs nog veel langer!), met koppelbare prikkabel stel je precies de lengte en aantal lampen samen die jij voor je feestverlichting nodig hebt. En dat allemaal op basis van maar één aansluitsnoer en stopcontact.

prikkabel kopen

Welke uitvoering qua afstand tussen de fittingen en lengte van de prikkabel je ook kiest, er zitten altijd 2 aansluitingen (koppelingen) aan een koppelbare prikkabel: een ingang en een uitgang.

Op de ingang van je eerste prikkabel led bolverlichting uit de gekoppelde reeks sluit je de startkabel aan. Vanaf de uitgang van deze eerste led prikkabel kun je vervolgens verder gaan met doorkoppelen naar volgende koppelbare prikkabel lichtsnoeren in de reeks.

Zo koppel je dus telkens de uitgang van de ene prikkabel aan de ingang van de volgende prikkabel. Op de uitgang van elk koppelbaar product is telkens een waterdicht veiligheidsdopje meegeleverd dat bedoeld is om te laten zitten als afdichting op de laatste prikkabel in de gekoppelde reeks.

Goed om te weten: de verschillende koppelbare prikkabel feestverlichting producten die je in het bovenstaande overzicht ziet staan, hebben allemaal hetzelfde type aansluiting (ingang en uitgang) per product. Je kunt dus indien gewenst verschillende uitvoeringen prikkabel kopen en deze met elkaar combineren. Zo verlicht je met professionele koppelbare prikkabel eenvoudig een hele grote (dennen)boom, tuin, huis, bedrijfspand, winkelstraat of terras op basis van maar één stopcontact. Handig toch?

Let op: de enige uitzondering van koppelbare producten die niet met de bovenstaande prikkabel led producten te combineren zijn, zijn de koppelbare kerstverlichting producten met kleiner type LED kerstlampjes die je in uiteenlopende uitvoeringen bij ons kunt kopen. Deze overige koppelbare kerstverlichting producten hebben een ander type aansluiting (IP67) en daarom ook hun eigen type startkabel. Verder werken de andere koppelbare kerstverlichting producten precies hetzelfde als de bovenstaande koppelbare prikkabel kerstverlichting die je bij ons kunt kopen.

Ook is het goed om te weten dat alle koppelbare prikkabel kerstverlichting producten een begin- en eindpunt los van elkaar hebben. Ze bestaan dus niet uit een ronde kring zoals dat vroeger bij ouderwetse kerstverlichting het geval was. Bij het aanbrengen van prikkabel kerstverlichting in een dennenboom hoef je dus niet ‘rond te gaan’ en kun je het eindpunt van je prikkabel lichtsnoer overal laten stoppen waar je maar wilt.

Permanent bevestigen? Wil je de prikkabel gebruiken om bijvoorbeeld de contouren of dakrand van een gebouw, brug of ander object gezellig te verlichten? Onze professionele prikkabel fittingen zijn voorzien van twee handige schroefgaten op de voet van elke fitting. Daarmee kun je de prikkabel eenvoudig en professioneel permanent monteren met behulp van schroeven of tie wraps. Bij permanente installatie is het van belang dat de lampjes altijd omlaag gericht ophangen. Indien de lampjes omhoog gericht staan, kan er vocht in de fitting binnendringen via de rubberen afdichtring van de fitting, met kortsluiting als gevolg.

Stap 3 (optioneel): handige koppelbare verlengsnoeren toevoegen

Optioneel: afhankelijk van hoe je feestverlichting of kerstverlichting project eruit komt te zien, kun je ervoor kiezen om je koppelbare prikkabel systeem uit te breiden met handige koppelbare verlengsnoeren.

Verlengsnoeren zijn net zoals de verschillende koppelbare bolverlichting producten uit het bovenstaande overzicht eenvoudig met elkaar te combineren. Zo kun je dus indien gewenst uiteenlopende combinaties maken met prikkabel lichtsnoeren uit het bovenstaande overzicht en verlengsnoeren daartussen, ervoor of erna plaatsen.

Prikkabel verlengsnoeren zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om tussen de startkabel en het eerste prikkabel lampen snoer in de reeks te plaatsen. Op die manier kun je eenvoudig een langer aanloopsnoer vanaf je stopcontact maken. Verlengsnoeren kun je ook gebruiken om afstanden tussen verschillende prikkabel lichtsnoeren te overbruggen, als je op bepaalde plekken geen prikkabel led lampen wilt hebben. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte tussen twee verschillende bomen, overspanningen of andere objecten die je wilt verlichten.

prikkabel

Veilig en lang genieten van je prikkabel led bolverlichting

In de praktijk zul je merken dat het werken met koppelbare prikkabel led heel eenvoudig is en dat je eigenlijk niets verkeerd kunt doen. Omdat onze prikkabel feestverlichting producten van professionele kwaliteit zijn, gaan ze lang mee en hoef je je geen zorgen te maken over veiligheid omdat ze CE en RoHS gecertificeerd zijn. Niet voor niets worden onze koppelbare led prikkabels voor grote feestverlichting buiten projecten gebruikt.

Het grote verschil tussen onze professionele prikkabel lichtsnoer producten en niet-professionele prikkabel feestverlichting producten (die je bij veel bouwmarkten zoals bijvoorbeeld de Gamma, Kwantum, Karwei en discount winkels zoals Aliexpress online kunt kopen), zit hem in de kwaliteit van de snoeren, de levensduur van de prikkabel LED lampen en het feit dat deze feestverlichting producten niet voorzien zijn van professionele waterdichte koppelingen waarmee je de prikkabels kunt doorkoppelen en op maat maken voor jouw situatie. Ons professioneel koppelaar prikkabel systeem maak je eenvoudig precies op maat voor jouw feestverlichting of kerstverlichting buiten project en sluit je veilig aan op één handige stekker, zonder gedoe met meerdere stopcontacten en losse verlengsnoeren.

Het enige waar je zelf in verband met de veiligheid van feestverlichting buiten op moet letten, is dat je niet meer dan het maximaal toegestane aantal lichtsnoeren aan een bolverlichting startkabel koppelt. Het maximale aantal prikkabel producten dat je aan een startkabel kunt koppelen is 750 Watt. De meeste prikkabel led lampen zijn maar 1 Watt per stuk, dat betekent dus dat je tot een zeer grote lengte veilig kunt doorkoppelen op basis van één stekker en stopcontact.

Tip: wil je meer prikkabels in jouw feestverlichting project gebruiken dan er op één startkabel mogen worden aangesloten? Gebruik dan eenvoudig twee of meer startkabels om zo het gewenste aantal prikkabel led lampen te kunnen aansluiten.

Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je vóór het ophangen van je prikkabel led buiten, éérst de losse led prikkabel lampen van je favoriete lichtkleur goed in de fittingen draait zodat er een waterdichte afsluiting tussen de lamp en de prikkabel fitting ontstaat. Onze professionele prikkabels hebben een zeer gebruiksvriendelijk en veilig systeem van rubberen afdichtringen op de prikkabel fittingen dat speciaal geschikt is voor feestverlichting buiten gebruik. Tijdens het stevig indraaien van de led lamp in de fitting ontstaat er vanzelf een veilige spatwaterdichte aansluiting (IP44) tussen de fitting en de lamp.

Kortom: met onze duurzame professionele prikkabels geniet je het hele jaar door van je aankoop. Niet alleen bij gebruik als prikkabel kerstverlichting in een grote kerstboom tijdens de donkere feestdagen, maar ook als terrasverlichting, verlichting voor de contouren van een gebouw of object, tuinverlichting en feestverlichting bij uiteenlopende gelegenheden.

Ga naar onze prikkabel pagina, waar je alle prikkabel bolverlichting producten overzichtelijk met elkaar kunt vergelijken en kopen.