< Terug naar de veelgestelde vragen

Prikkabel: welke lengte en aantal lampen per meter?

Met onze koppelbare prikkabels voor buiten en binnen maak je in korte tijd de meest sfeervolle blikvangers. Onze professionele kwaliteit Blynx Festoon prikkabels (bolverlichting) kun je in lengte, aantal LED lampen en afstand tussen de lampen, precies afstemmen op je wensen. Hoe het werkt lees je hieronder.

Prikkabel op maat doorkoppelen tot de juiste lengte

Of je nu op zoek bent naar een prikkabel van 5 meter, 10 meter, 15 meter, 20 meter, 25 meter, 50 meter, 100 meter of zelfs nog langer, met de koppelbare prikkabels van Blynx Festoon stel je eenvoudig de lengte op maat samen die jij voor je sfeerverlichting project nodig hebt. En: dat allemaal handig en overzichtelijk aangesloten op maar één stopcontact, zonder gedoe met extra stekkerdozen.

Hieronder geven we je graag een overzicht van de verschillende koppelbare prikkabel uitvoeringen die leverbaar zijn. Dat maakt prikkabel bij ons kopen nog net wat overzichtelijker.

 

prikkabel kopen

Zoals je ziet zijn er dus twee verschillende beschikbare basislengtes: 5 meter en 10 meter. Deze lengtes kun je aan elkaar doorkoppelen om de gewenste totale lengte te bereiken.

Een prikkabel van bijvoorbeeld 25 meter maak je dus eenvoudig door twee prikkabels van 10 meter en een van 5 meter aan elkaar door te koppelen en aan te sluiten op een startkabel.

3 verschillende afstanden tussen de fittingen van de lampen

Naast de twee verschillende lengtes prikkabel, kun je kiezen uit drie verschillende afstanden tussen de LED lampen op je lichtsnoer: 3 lampen per meter (afstand 33 cm), 2 lampen per meter (afstand 50 cm) en 1 lamp per meter (afstand 100 cm).

Het aantal lampen per meter bepaalt in grote mate de uitstraling en de lichtopbrengst van je prikkabel. Wil je graag dat je prikkabel naast sfeerverlichting ook een wat functionele verlichting geeft, kies dan voor 2 of 3 lampen per meter. Indien je je prikkabel puur als sfeerverlichting gebruikt, kies dan voor 1 lamp per meter.

Kortom: je kunt de lichtopbrengst van je prikkabel vergroten door te kiezen voor meer LED lampen per meter. Voor de meeste toepassingen thuis is een prikkabel met 1 of 2 lampen per meter meer dan voldoende. Voor zakelijke toepassingen, zoals bijvoorbeeld op een horeca terras wordt meestal gekozen voor 2 of 3 lampen per meter.

Let op de juiste combinatie van lengte en aantal LED lampen

Bij het bestellen van je prikkabel is het van belang om goed op te letten welk aantal lampen per meter je besteld op je 5 meter en 10 meter koppelbare prikverlichting.

Indien je bijvoorbeeld een lichtsnoer wilt maken van 15 meter lengte met 2 lampen per meter (om de 50 cm), bestel dan een prikkabel van 10 meter met 20 lampen en een prikkabel van 5 meter met 10 lampen, in totaal 30 lampen. Let dus op dat je niet per ongeluk een snoer van 5 meter besteld met 5 lampen of 15 lampen. Zo zorg je ervoor dat de afstand tussen de lampen mooi gelijkmatig doorloopt.

Tip: je kunt overigens koppelbare prikkabels met verschillende afstanden tussen de LED lampen gewoon met elkaar combineren, dit wordt echter zelden gedaan.

Gerelateerde vragen over onze prikkabels

< Terug naar de veelgestelde vragen of Ga naar de prikkabels >