Gratis of lage verzendkosten       Binnen 24 uur verzonden       Klantbeoordeling 9,6/10       Korting bij meerdere items
  Gratis of lage verzendkosten       Binnen 24 uur verzonden       Klantbeoordeling 9,6/10
schemerschakelaar stopcontact

Schemerschakelaars

Schemerschakelaars voor buiten zijn speciaal ontworpen om je kerstverlichting, tuinverlichting, vijverpomp of ander elektrisch apparaat buiten automatisch in te schakelen wanneer het donker wordt en weer uit te schakelen bij daglicht. Lees meer

De ingebouwde tijdklok kun je instellen om na inschakelen bij schemering, de verlichting na een door jou ingestelde duur (timer: 2, 4, 6 of 8 uren) weer uit te schakelen. Zo kun je energiezuinig én comfortabel genieten van je kerstverlichting of tuinverlichting.

Elke schemerschakelaar buiten die je bij ons kunt kopen, is voorzien van belangrijke keurmerken (CE + TuV/Intertek). Verder zijn de schemerschakelaars (IP44) spatwaterdicht en zeer eenvoudig in gebruik.

Schemerschakelaars voor buiten (met ingebouwde tijdklok / timer)

Oorspronkelijke prijs was: € 14,95.Huidige prijs is: € 13,95.

Geniet van het gemak van schemerschakelaars

Een woning of bedrijfspand omtoveren tot een enorm verlichtingsproject tijdens de feestdagen klinkt als een leuk idee. Echter komt hier toch meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Niet alleen het plaatsen van alle verlichting, maar ook het inschakelen, uitschakelen en weghalen neemt bij elkaar een hoop tijd in beslag. Wanneer je bijvoorbeeld jouw bedrijfspand van een kerstverlichtingsproject voorziet, heb je immers geen tijd om dagelijks rond een bepaald tijdstip de verlichting aan of uit te zetten. Met de schemerschakelaars van KerstverlichtingBuiten.com bespaar je niet alleen tijd, maar ook energie (en de eventuele kosten die daaraan verbonden zijn). Schemerschakelaars zorgen er namelijk voor dat alle gekoppelde verlichting automatisch inschakelt wanneer het donker wordt en vervolgens uitschakelt wanneer het weer licht wordt.

Bestel eenvoudig jouw schemerschakelaar stekker online

Wanneer de feestdagen in het verschiet liggen, begint bij velen de stress hoog op te lopen: er moet zo veel geregeld worden! Denk bijvoorbeeld aan het uitzoeken van mooie kerstversiering en dennengroen, leuke kerstcadeautjes en heerlijke recepten met de benodigde ingrediënten. Alles bij elkaar neemt een hoop tijd in beslag en dat kun jij in deze toch al zo drukke periode natuurlijk niet gebruiken. Daarom nemen wij graag wat werk uit handen en bieden wij alle benodigde kerstverlichting overzichtelijk gecategoriseerd in één webwinkel aan. Hiermee is het afstruinen van meerdere verlichtingswinkels en bouwmarkten verleden tijd, want met een paar klikken op de knop ben jij voorzien van hoogwaardige kwaliteit kerstverlichting en/of eventuele bijpassende accessoires zoals bijvoorbeeld een schemerschakelaar. En dat is nog niet alles! Wanneer je namelijk op een werkdag bestelt, wordt jouw bestelling al binnen 24 uur verzonden. Bedraagt jouw bestelling 50 euro of meer? In dat geval wordt deze door KerstverlichtingBuiten.com zelfs gratis thuisbezorgd. Ja, dat lees je goed! Alle bestellingen worden snel én betrouwbaar in heel de Benelux thuisbezorgd. Jouw #1 kerstverlichting is binnen voordat je überhaupt de deur uit hoeft om de overige kerstbenodigdheden in te slaan.

Hoe werkt een schemerschakelaar met timer?

Een buitenlampen schemerschakelaar is een elektrisch apparaat met een lichtgevoelig component dat de daarop aangesloten verlichting in- of uitschakelt op basis van de gedetecteerde lichtsterkte. Deze lichtsterkte wordt gemeten met behulp van een in- of externe sensor. De uitgang van de schakelaar (en daarmee dus de gekoppelde verlichting) wordt automatisch ingeschakeld wanneer de lichtsterkte onder een bepaalde grenswaarde wordt gemeten. Wanneer de gemeten lichtsterkte boven deze grenswaarde is, wordt de uitgang van de schakelaar gedeactiveerd en daarmee dus de verlichting uitgeschakeld. De grenswaardes kunnen vaak door de gebruiker worden ingesteld. Ook beschikt een schemerschakelaar vaak over een timer, waarmee een ingestelde tijd bepaalt wanneer de verlichting weer uitschakelt. Zo schakelt jouw kerstverlichting automatisch in bij schemer om vervolgens weer uit te schakelen na de ingestelde tijd (dus bijvoorbeeld na 2, 4, 6 of 8 uur). De schemersensor voor buiten is overigens voorzien van een tijdvertragingselement, waardoor het onnodig in- of uitschakelen van verlichting bij kortstondig stoorlicht (zoals koplampen of bliksem) wordt voorkomen.

Gebruik de schemerschakelaar buiten het hele jaar door

Een schemerschakelaar is geschikt voor buiten en activeert de daarop aangesloten apparaten wanneer het begint te schemeren. Na afloop van de ingestelde tijd of wanneer het licht begint te worden, schakelt de schemerschakelaar deze apparaten weer uit. De #1 schemerschakelaar kan aangesloten worden op een buitenlamp, maar bijvoorbeeld ook op een vijverpomp of andere elektrische apparaten voor buiten. Zo is een schemerschakelaar niet alleen ideaal te gebruiken tijdens de feestdagen, maar kun je het hele jaar door van dit handige apparaat genieten! Sluit jouw schemerschakelaar bijvoorbeeld aan op een tuinpomp, waarmee je water uit jouw eigen tuin kunt pompen. Zo maak je gebruik van het grondwater uit eigen tuin om daar vervolgens de bomen, planten en bloemen mee te besproeien. Super handig, want zo bespaar je niet alleen energie, maar ook een hoop water! Bovendien kan een schemerschakelaar ook ingezet worden als hulpmiddel bij inbraakpreventie. Zorg bijvoorbeeld dat al jouw nr. 1 tuinverlichting aan gaat wanneer het donker begint te worden en laat deze de hele nacht branden.

Inbrekers worden vaak afgeschrikt door fel licht en zullen niet snel een huis betreden waar ze gemakkelijk in de spotlights zullen staan. Kortom, een schemerschakelaar zorgt voor comfort. Niet alleen tijdens de kerstdagen, maar het hele jaar door. Bovendien bespaar je een hoop energie en de kosten die daaraan verbonden zijn. Wat wil je nog meer!

Schemerschakelaar met één stopcontact

Ons assortiment biedt twee soorten schemerschakelaars: een schemerschakelaar met één stopcontact en een schemerschakelaar met twee stopcontacten. De schemerschakelaar zelf dient uiteraard ook van stroom te worden voorzien en beschikt over een stekker die geschikt is voor alle stopcontacten in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Ben je woonachtig in Frankrijk of België? Kies dan voor het type schemerschakelaar dat voorzien is van een penaarde. Een pinaarde of penaarde is een klein zilveren uitsteeksel in het stopcontact. De penaarde bevindt zich boven of onder te midden van de twee gaatjes waar de stekker ingestoken dient te worden. De schemerschakelaar stekker die hierop past beschikt over een gaatje op exact dezelfde plek als waar de penaarde zich bevindt, zodat ook deze precies in elkaar gestoken kunnen worden.

Dit type schemerschakelaar is voorzien van één stopcontact waar verlichtingssnoeren of andere elektrische apparaten op aangesloten kunnen worden. Het stopcontact is voorzien van een beschermingsklepje, waardoor water of vuil niet gemakkelijk in het contact kunnen komen. Voor het gebruik van dit type schemerschakelaar is een stopcontact vereist, de schakelaar dient hier namelijk aan bevestigd te worden. Heb je geen stopcontact in de (voor)tuin, maar wel in de schuur of garage? Kies dan voor onze schemerschakelaar met twee stopcontacten en een handige spies. Deze kan namelijk in de grond gestoken worden en is voorzien van een aanloopsnoer van 1,5 meter.

Schemerschakelaar met tijdklok en twee stopcontacten

Een schemerschakelaar kopen met twee stopcontacten? Dat kan! Deze wordt geleverd inclusief handige grondspies, zodat de schemerschakelaar overal in jouw (voor)tuin geplaatst kan worden. Dit type schemerschakelaar is voorzien van een aanloopsnoer van 1,5 meter lang die (indien nodig) nog verlengd zou kunnen worden met één van onze verlengsnoeren. De stekker is geschikt voor alle stopcontacten in Nederland en België. Ideaal aan dit type schemerschakelaar is dat deze voorzien is van twee stopcontacten en je hier dus dubbel zoveel apparaten op aan kunt sluiten! Zo kun je grote verlichtingsprojecten realiseren door gebruik te maken van onze koppelbare verlichtingselementen. Versier de hele voorgevel van jouw woning bijvoorbeeld met onze nr. 1 ijspegelverlichting, een kerstkrans en guirlande slingers en sluit deze aan op het ene stopcontact om vervolgens het andere stopcontact te voorzien van een snoer die leidt naar de prachtige vlaggenmast kerstboom in jouw voortuin!

Productspecificaties van beide schemerschakelaars

Onze schemerschakelaars beschikken over een licht-donker-sensor en een extra timer-functie. Niet alle schemerschakelaars beschikken over zo’n dergelijke functie, terwijl het enorm handig kan zijn. Vind je het niet nodig om de hele nacht jouw kerst- en/of tuinverlichting aan te laten? Of wil je de tuinpomp slechts een aantal uur zijn werk laten doen in plaats van de hele nacht? Met de timer-functie zorg jij ervoor dat alle aangesloten verlichting of andere apparaten geactiveerd worden bij schemering en vervolgens gedeactiveerd worden na de ingestelde tijd (keuze uit 2, 4, 6 en 8 uur). Wanneer de tijd eenmaal is ingesteld, herhaalt de tijdklok met schemerschakelaar deze instelling dagelijks tot het moment waarop voor een andere instelling wordt gekozen. Met behulp van het LED lampje op de schemerschakelaar kun jij in één oogopslag zien of deze in- of uitgeschakeld is. Bovendien is de schakelaar veilig te gebruiken in de buurt van kinderen en geschikt voor alle 230 Volt kerst- en tuinverlichting. Dankzij de hoge IP-waarde van IP44 zijn onze schemerschakelaars zeer geschikt voor gebruik buitenshuis en beschermd tegen opspattend/sproeiend water en stof- en vuildeeltjes tot een grootte 1 millimeter. Met deze hoogwaardige #1 kwaliteit schemerschakelaars, ben jij verzekerd van jarenlang plezier!

Schemerschakelaar kopen nog niet gelukt?

Staat de schemerschakelaar die je wilt kopen er hierboven niet bij? Neem dan gerust contact met ons op of klik via de onderstaande categorieën verder naar gezellige lampjes die je bij ons eenvoudig online kunt kopen.