Kerstverlichting kopen in 2021

Een kijkje achter de schermen

Net als vorig jaar, is ook dit jaar ‘anders dan anders’ door de gevolgen van de pandemie.

We vinden het daarom belangrijk om je een kijkje achter de schermen te geven, zodat je zo goed mogelijk geïnformeerd bent voor het doen van je aankopen voor de feestdagen.

kerstverlichting import

Wereldwijde containerkrapte, grondstoftekorten en personeelstekorten bij fabrikanten van kerstverlichting

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn, in de media wordt in de afgelopen maanden melding gemaakt van grote problematiek die speelt bij fabrikanten van uiteenlopende tijdens de feestdagen populaire producten.

Door grondstoftekorten en personeelstekorten in fabrieken in het verre Oosten, zijn er omvangrijke leverproblemen (artikel NU.nl) bij uiteenlopende tijdens de feestdagen populaire producten; van kerstverlichting tot electronica en speelgoed.

Bovenop de problematiek bij de fabrikanten is er sprake van een wereldwijde containerkrapte (artikel Tijd.be) die ervoor heeft gezorgd dat kosten voor containertransport zijn verachtvoudigd (!) en levertijden met weken zijn vertraagd.

Wat betekent dat voor jou, als bezoeker van onze website?

Ook aan onze branche is deze problematiek niet voorbijgegaan.

Ondanks de voorbereidingen die al in januari van dit jaar zijn begonnen, hebben leveringen van onze leveranciers en fabrikanten flinke vertragingen opgelopen en is de kostprijs van producten in de tussentijd enorm gestegen.

Nauwelijks invloed op prijzen

Vooralsnog lukt het ons om de prijzen van de meeste producten stabiel te houden. Bij sommige producten is het ons zelfs gelukt om door de grote schaal waarmee wij inkopen de prijzen iets te verlagen. Je zult bij ons dit jaar dus nog relatief weinig merken van de kostenverhogingen die er in de hele keten van fabrikant tot winkel zijn ontstaan.

Wel invloed op leveringen

Wat je dit jaar bij ons wel zult ervaren, is dat we nog niet vroegtijdig ons hele assortiment kunnen leveren. Dit wordt mede veroorzaakt door leveringen die wij véél later dan gebruikelijk binnenkrijgen. Daarom zullen enkele producten pas in de loop van november leverbaar zijn.

kerstverlichting bezorging

Bezorging van je bestellingen in Nederland & België

Naast de hierboven geschetste problematiek in de logistieke keten, zijn er natuurlijk ook nog de bezorgdiensten in Nederland & België die ook dit jaar weer voor een enorme uitdaging staan. Samen met onze bezorgpartners verwachten wij deze feestdagen weer een recordaantal bestellingen en pakketten.

Wat de puzzel nog complexer maakt, is dat ook de bezorgdiensten last hebben van een tekort aan personeel op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit heeft mogelijk invloed op de capaciteit en levertijd van onze bezorgpartners. Houd hier dus rekening mee bij je aankopen.

Wat kun jij doen om toch gezellige lampjes in huis te halen dit jaar?

Onze prioriteit ligt bij jou. Daarom werken we aan onze kant keihard om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen en we hebben vertrouwen in ons team en bezorgpartners.

Om ervoor te zorgen dat iedereen onvergetelijke feestdagen heeft, adviseren we je dit jaar met nadruk zo vroeg als mogelijk te bestellen om vertragingen en teleurstellingen te voorkomen.

Veel plezier met het uitkiezen van je favoriete kerstverlichting producten en alvast hele fijne feestdagen!

Het KerstverlichtingBuiten.com team
Fieke, Jolien, Karin, Leticia, Yves, Rogier, Selim, Eric,
Stef, Michiel, Daniel, Aniko, Lukas, Hubert,
Reinier, Ahmed, Roel & Gerald