Vlamverlichting 🔥

Vlamverlichting is niet alleen met Kerst een gezellige sfeermaker, maar is het hele jaar door te gebruiken als leuke sfeerverlichting voor buiten en binnen.

Een populaire toepassing die je door het jaar heen veel in tuinen en op terrassen ziet is vlamverlichting voor vuurkorf in combinatie met enkele houtblokjes. Maar ook binnen in huis om bijvoorbeeld een mand, nis of open haard die niet gebruikt wordt sfeervol te verlichten met flakkerende nep vlammetjes. Met wat fantasie creëer je binnen enkele minuten een magisch schouwspel met deze lampjes.

De vlamverlichting die je bij ons kunt kopen is voorzien van belangrijke keurmerken (CE + TuV/SuD-GS) en is geschikt als vlamverlichting voor buiten en binnen. Bekijk vlamverlichting >

Vlamverlichting geschikt voor buiten en binnen

Vlamverlichting bevestigen

Meer weten over vlamverlichting?

Heb jij ‘m al eens gezien? Sfeervolle vlamverlichting in een kerstboom of vuurkorf. Het kerstverlichting vlameffect licht op tussen de dennentakken of houtblokken, wat een gezellig effect oplevert.

Vlamverlichting buiten is daarom vanzelfsprekend een onderdeel van de collectie in onze online shop. Bij ons vind je altijd een vlamverlichting aanbieding die mooi aansluit bij jouw eigen creatieve toepassing.

Om geïnspireerd te raken door de uiteenlopende toepassingsmogelijkheden, moet je vlamverlichting in actie zien. Daarom hebben we het volgende korte filmpje met daarin twee toepassingsvoorbeelden voor je gemaakt.

Tip: speel het onderstaande filmpje af op volledig scherm, zodat je de sfeer optimaal kunt ervaren.

 

De populariteit van vlamverlichting groeit. Kerstverlichting met vlammetjes is een levendige kerstdecoratie die je niet alleen met kerst, maar het hele jaar door sfeervol binnen en buiten kunt toepassen. Als lampjes voor vuurkorf bijvoorbeeld. Zo haal je met een beetje creativiteit het hele jaar door alles uit je vlammende kerstverlichting.

Vlamverlichting geeft het effect van een knisperend vuurtje, maar dan zonder heet en gevaarlijk vuur – door middel van veilige lampjes die bewegend vuur nabootsen, met hun flakkerende roestrode lichtje in de vorm van een klein nep vlammetje.

Juist de veelzijdigheid van nep vlam verlichting maakt het tot een unieke soort kerstlichtjes. Onze klanten die vlamverlichting kopen vinden elk jaar weer nieuwe creatieve manieren om kerstverlichting met vlammetjes buiten en binnen toe toepassen; waarbij vlamverlichting voor vuurkorf of om een haard binnen te versieren bijvoorbeeld een van de meest populaire ontwikkelingen is.

Als je net als vele andere mensen de eindeloze toepassingen van vlamverlichting eenmaal hebt ontdekt, geniet je voordat je het weet het hele jaar door van die gezellige vlamverlichting buiten of binnen.

Het hele jaar door je vlam kerstverlichting gebruiken, betekent natuurlijk wel dat je nogal wat van de kerstlampjes vraagt.

Ondanks de hoge kwaliteit van de outdoor vlamverlichting die je bij ons kunt kopen, kan er natuurlijk wel eens een lampje in het stevige lichtsnoer kapot gaan.

Mocht dat onverhoopt gebeuren, dan kun je ook voor reservelampjes vlamverlichting bij ons terecht. Voor je eigen gemak, kan het handig zijn om bij je bestelling gelijk een of enkele setjes met 2 reservelampjes vlamverlichting mee te bestellen.

Bij een vlamverlichting 10 lampjes, zijn 2 tot 4 reservelampjes doorgaans meer dan genoeg om de komende jaren zonder zorgen vooruit te kunnen.

Vlamverlichting voor vuurkorf – of …

Je nieuwe vlamverlichting dient door zijn bijzondere kenmerken verschillende (creatieve) toepassingsmogelijkheden. Je kunt de nep vlam verlichting met een gerust hart gebruiken als vlamverlichting voor vuurkorf bijvoorbeeld. In een vuurkorf met enkele houtblokken drapeer je de vlamverlichting op een speelse manier om, over en tussen de blokken. Dit geeft een knisperend warm effect zodra je de vlamverlichting aansluit op het stopcontact en de lampjes voor vuurkorf flakkerend oplichten tussen het hout.

De creatieve mogelijkheden gaan natuurlijk verder dan lampjes voor vuurkorf buiten. Een gezellige mand vol met houtblokken in een hoek van je woonkamer of veranda, geeft hetzelfde leuke effect als dat van vlamverlichting voor vuurkorf die je buiten hebt staan. Tijdens de kerstdagen misschien nog wat extra versierd met kerstballen, of door het jaar heen met wat dennenappels, gedroogde blaadjes in herfstkleuren of ander creatief materiaal dat je in huis of tuin hebt. Zo haal je de lampjes voor vuurkorf gewoon gezellig in huis als je daar buiten misschien geen geschikte plek voor hebt!

Vlamverlichting voor vuurkorf is dus ook prima als vlamverlichting binnen te gebruiken. Niet alleen in een mand met houtblokken, maar ook in de open haard bijvoorbeeld wanneer je deze niet in gebruikt hebt. Of in een klein nisje in je woonkamer dat je zo met de nep vlam verlichting omtovert tot een gezellige ‘tijdelijke open haard’.

Of wat dacht je van een glazen vaas, met sierlijke takken in combinatie met vlamverlichting op je dressoir als ‘vuurvaas’ binnen. Dit soort gezellige sfeertjes passen natuurlijk niet alleen bij de winter en de kerst, maar zijn het hele jaar door een leuke blikvanger!

Wat dacht je ervan om de kerstverlichting vlameffect door het jaar heen in een hele andere setting te plaatsen, door er een stoer letterbord mee te maken, in de keuken bijvoorbeeld. Steek de vlam verlichting door de gaten in het bord in de vorm van een letter en laat de flakkerende lampjes hun sfeerverhogende werk doen.

En vergeet natuurlijk niet de meest nostalgische toepassing, waar het allemaal mee begonnen is: kerstverlichting vlameffect in je kerstboom; binnen in huis, buiten in je tuin of op het balkon! Met de compacte klemmetjes aan de onderkant van de vlam verlichting, kun je de lampjes netjes rechtop als kerstboomverlichting op een dennentak plaatsen of aan een ander object bevestigen (eventueel met behulp van tie-wraps). Een vlamverlichting 10 lampjes verdeeld over een kleine (kerst)boom ziet er meteen ouderwets knus uit, flakkerend tussen de kerstballen en dennentakken.

Als een vlamverlichting 10 lampjes niet genoeg is voor je kerstboom, gebruik dan 2 of meer lichtsnoeren om een grotere kerstboom te voorzien van 20 lampjes, 30 lampjes of nog meer.

Goed om te weten: kerstverlichting met vlammetjes is helaas niet koppelbaar. Je zult dus moeten werken met een eenvoudige stekkerdoos (verdeelstekker) om de verschillende vlam verlichting lichtsnoeren aan te sluiten.

Vlamverlichting – veilig ‘vuur’

De reden dat je de vlamverlichting voor vuurkorf zonder zorgen buiten, tussen houtblokken of waar dan ook kunt plaatsen – is dat onze vlamverlichting buiten uitgevoerd is met hoge kwaliteit kerstlampjes die zijn voorzien van alle belangrijke keurmerken: niet alleen CE maar óók TuV/SuD-GS.

En dat is een belangrijk verschil met de goedkope vlamverlichting van sommige verkopers, die je vaak tegenkomt bij een vlamverlichting aanbieding in folders van een tuincentrum of bouwmarkt. Deze hebben meestal geen TuV/SuD-GS keurmerk, naast het standaard CE keurmerk, dat bijna elke kerstverlichting heeft. Let hier dus even op bij het vergelijken van een vlamverlichting aanbieding.

Onze vlamverlichting 10 lampjes heeft van dichtbij bezien een mooie nep vlam, die vuuroranjerood oplicht met een flakkerend effect dat mooi egaal verdeeld is over de vlamvorm. Het zachtjes flonkerende licht van de vlammetjes ziet er vanaf een afstand precies uit als een natuurlijk klein kaarsvlammetje of een knisperend vuurtje dat golvend oplicht van dieprood naar helder oranje.

Kerstverlichting met vlammetjes verbruikt maar 1,5 Watt per lampje, dat is dus een verbruik van 15 Watt voor een hele vlamverlichting 10 lampjes. Het relatief lage stroomverbruik is een mooie bijkomstigheid van kwaliteits vlam verlichting; deze is duurzaam en milieuvriendelijk (en tegelijkertijd portemonnee vriendelijk) in verbruik van je energie.

Onze outdoor vlamverlichting heeft verder een IP44 kwalificatie, waarbij IP staat voor ‘Ingress Protection’ wat zoveel betekent als ‘bescherming tegen de elementen’. De lettercode wordt gevolgd door een cijfercode. Een nummer van 44 of hoger betekent dat dit product ‘goed beschermt tegen de elementen’. In de volksmond wordt IP44 ook wel ‘spatwaterdicht’ genoemd, wat een belangrijke basiskwalificatie is voor kerstverlichting buiten.

Veilig in het gebruik dus, binnen én buiten. Tussen vochtige houtblokken of in een natte regenbui: deze vlamverlichting voor vuurkorf of welke bestemming dan ook blijft netjes zijn werk doen.

Tip: let voor gebruik van je nieuwe kerstlichtjes op dat alle lampjes stevig aangedraaid zijn, zodat er geen water in de fitting kan komen. Is een van de lampjes kapot gegaan in de loop van de tijd? Vervang het dan gelijk door een nieuw lampje uit een setje reservelampjes vlamverlichting.

Vlamverlichting buiten werkt zo

De vlamverlichting komt als een complete set in een mooie verpakking jouw kant op na bestelling in onze webshop. Deze kerstlampjes werken gelijk vanuit de doos, zonder dat je nog iets extra nodig hebt.

Een vlamverlichting 10 lampjes verbruikt niet meer dan 1,5 watt per lampje (in totaal 15 Watt dus voor het hele lichtsnoer met 10 lampjes).

De vlammende lampjes zitten bevestigd op een snoer van 4 meter, waardoor er tussen elk lampje een mooie tussenruimte van 44 cm overblijft. De lengte van stekker tot het eerste lampje (aanloopsnoer) bedraagt 1,5 meter, wat betekent dat je aardig wat speelruimte hebt tussen stopcontact en het object dat je wil verlichten. Aan een normaal stopcontact heb je overigens genoeg om deze vlam kerstverlichting meteen werkend te hebben. De vlamverlichting buiten werkt namelijk op het reguliere 230 Volt netwerk, zonder dat daarvoor een adapter nodig is.

Vlamverlichting buiten is natuurlijk ook gewoon als kerstverlichting binnen in huis te gebruiken. Het enige verschil met vlamverlichting voor binnen, is dat vlamverlichting buiten geproduceerd is op basis van een IP44 kwalificatie. Spatwater of voorwerpen met een dikte of doorsnee groter dan 1 mm, kunnen bij normaal gebruik dus niet in het binnenwerk van deze verlichting ‘binnendringen’. In de praktijk houdt dit in dat outdoor vlamverlichting ervoor gemaakt is om door weer en wind heen te blijven werken.

Vlamverlichting buiten kan door zijn IP44 kwalificatie dus prima tegen de elementen en een stootje. Houd er wel rekening mee dat de lampjes van mooi helder glas zijn gemaakt (anders dan de plastic kapjes die je bij veel soorten led kerstverlichting ziet). Daarom is het van belang om voorzichtig te zijn met hoge druk op de lampjes uit te oefenen of de lampjes te laten vallen. Mocht er onverhoopt toch eens een lampje breken, dan zijn er natuurlijk reservelampjes vlamverlichting beschikbaar waarmee je het probleem snel kunt oplossen.

Vlamverlichting aanbieding

Ben je enthousiast geworden over vlamverlichting buiten en binnen? Maak gebruik van onze mooie vlamverlichting aanbieding door de lampjes gelijk via ons online te kopen, waarna je ze snel in huis hebt. Veel verder hoef je dus niet te zoeken naar een goede vlamverlichting aanbieding: je vindt hem gewoon bij ons!

Nep vlam verlichting alternatieven

Is jouw kerstverlichting project niet geschikt voor een nep vlam verlichting? Bekijk dan onze andere kerstverlichting opties die wellicht beter van passen bij jouw Kerst projecten en ideeën.

Vlamverlichting kopen nog niet gelukt?

Staat de vlamverlichting die je wilt kopen er hierboven niet bij? Neem dan gerust contact met ons op of klik via de onderstaande categorieën verder naar andere gezellige lampjes die je bij ons eenvoudig online kunt kopen.