< Terug naar de veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van vlaggenmast kerstverlichting?

Vlaggenmast kerstverlichting heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere soorten kerstverlichting voor buiten. We zetten ze graag voor je op een rij.

Tijdwinst: indrukwekkende kerstverlichting buiten in korte tijd

Om een mooie opvallende kerstverlichting buiten te creëren heb je normaal gesproken grote of hoge objecten als basis nodig om je kerstverlichting aan te bevestigen.

Het bevestigen van kerstverlichting aan grote en hoge objecten zoals een gevel of grote boom, kost vaak veel tijd en vraagt in sommige gevallen om speciale kennis of zelfs een hoogwerker in verband met de wijze van bevestigen.

Voor het creëren van een indrukwekkende lichtjesboom buiten heb je niet meer dan een vlaggenmast nodig. Hieraan hijs je je Fairybell of Twinkly vlaggenmast kerstverlichting direct vanuit de doos omhoog. Gemiddeld zet je een vlaggenmast kerstboom op binnen 30 tot 60 minuten en kun je er daarna samen met de rest van de omgeving gelijk van genieten.

Voorkom ‘Kerst-stress’ tijdens de drukke feestdagen

Een originele kerstverlichting buiten bedenken kost vaak de nodige tijd en energie. Natuurlijk wordt dat door sommigen als voorpret ervaren. Maar niet iedereen is daarvoor in de stemming en heeft hiervoor de tijd in de drukke december feestdagen maand.

Een kerstverlichting aan je vlaggenmast haalt het nodige denkwerk weg. Met een vlaggenmast verlichting haal je een indrukwekkende en stijlvolle kerstverlichting in huis, waarvan niet alleen jezelf maar ook je gasten, voorbijgangers en de hele buurt zullen genieten. Complimenten gegarandeerd.

De lampjes van vlaggenmast verlichting zitten altijd goed

Heb je je kerstlampjes opgehangen in een boom of struik buiten en erger je je na inschakelen dat de lampjes ‘niet goed zitten’? Als je perfectionistisch bent aangelegd zul je dit waarschijnlijk herkennen. Het mooi verlichten van een bestaande kerstboom of loofboom in je tuin vraagt nu eenmaal om het nodige frunniken eer het eindresultaat helemaal naar je zin is.

Met een vlaggenmast kerstverlichting hoef je je niet te ergeren aan LED lichtjes die niet goed zitten. Door de constructie van het lichtnet waaruit dit type kerstverlichting bestaat, zitten de lampjes namelijk allemaal precies op de juiste afstand van elkaar. Zo is het eindresultaat nadat je LED kerstboom hebt opgezet is altijd geweldig.

Geen grote bomen of struiken nodig

Niet iedereen heeft een grote (kerst)boom of struik in de tuin staan om kerstverlichting buiten in op te hangen. Sommige van onze klanten laten zelfs speciaal een bepaalde boom of struik in hun tuin staan, voor de jaarlijkse kerstverlichting tijdens de feestdagen. Door het jaar heen komt daar het nodige tuinonderhoud bij kijken. Verder zien we vaak dat een boom of struik niet altijd op de ‘ideale plek’ staat om er met kerstlichtjes een mooie blikvanger van te maken.

Met een vlaggenmast kerstverlichting kun je ook zonder grote bomen in je tuin -en bijkomend snoeiwerk- een indrukwekkende kerstboom in je buitenruimte plaatsen. En: in veel gevallen staat een vlaggenmast meestal al op een mooie plek in de buitenruimte die goed zichtbaar is.

Vlaggenmast kerstverlichting gaat lang mee

Kerstverlichting die je buiten installeert in een boom of struik heeft vaak tijdens het aanbrengen veel te leiden door alle bewegingen die je ermee maakt en de spanning die er op komt te staan. Niet voor niets dat veel goedkopere kerstverlichting het soms al na 1 of 2 seizoenen begeeft.

Een vlaggenmast kerstverlichting wordt tijdens het bevestigen alleen maar opgehesen in je vlaggenmast en heeft daarbij weinig te lijden qua slijtage. Zo gaat vlaggenmast verlichting door de wijze van bevestigen in veel gevallen langer mee dan de gemiddelde kerstverlichting voor buiten.

Natuurlijk geldt ook bij het opzetten van een vlaggenmast kerstboom dat je voorzichtig en vooral niet gehaast te werk moet gaan. Trekken aan de lichtsnoeren, met je schoenen op de LED lichtjes staan of de boom te hard aanspannen bij de voet van de vlaggenmast verkorten allemaal de levensduur van je lichtjesboom.

Milieuvriendelijk alternatief voor een echte kerstboom

Indien je jaarlijks met je buurtvereniging of in de gemeente een grote kerstboom op een plein plaatst, dan is dat elk jaar opnieuw een aanslag op het milieu vanwege alles dat er komt kijken bij het kweken van een grote kerstboom: jarenlang groeien, kappen, vervoeren, decoreren met verlichting en na het seizoen afvoeren en recyclen. Natuurlijk is een echte groene kerstboom heel gezellig, maar sta hier toch eens bij stil.

Een kunstkerstboom zoals een vlaggenmast kerstboom, gaat bij zorgvuldige installatie en opruimen jarenlang mee en heeft niet de jaarlijks terugkerende milieutechnische belasting van een echte grote kerstboom.

En niet onbelangrijk, vlaggenmast verlichting is op de lange termijn ook nog eens veel vriendelijker voor je portemonnee. Jaarlijkse grote echte kerstbomen kopen, laten installeren, decoreren (hoogwerker nodig?) en afvoeren is namelijk een kostbare en tijdrovende aangelegenheid.

Compact opbergen

De productverpakking van een vlaggenmast kerstverlichting is gemiddeld zo groot als 2 tot 4 gestapelde schoenendozen (afhankelijk van het model kerstboom). Wanneer je de productverpakking in handen hebt zul je niet geloven dat daar een volwaardige metershoge kerstboom in zit.

De reden waarom vlaggenmast kerstverlichting zo compact opgeborgen kan worden, is omdat dit type kerstlampjes in de basis niets meer is dan een grote netverlichting die bestaat uit meerdere aan elkaar bevestigde lichtsnoeren met honderden of zelfs duizenden energiezuinige LED lampjes. Fairybell heeft zelfs een patent op hun constructie van dit lichtnet. Al deze lichtsnoeren bij elkaar nemen opgevouwen maar weinig ruimte in beslag.

De indrukwekkende grootsheid van vlaggenmast verlichting wordt dus niet gecreëerd door het product zelf, maar door de hoogte van de mast en het rondom de mast uitspreiden van het grote net van lichtsnoeren dat de lichtjesboom vormt.

Na de feestdagen berg je je vlaggenmast kerstboom weer compact op in de doos waarin deze geleverd werd of in een mooie opbergtas die je optioneel kunt meebestellen.

< Terug naar de veelgestelde vragen of Ga naar de vlaggenmast kerstbomen >